07:37:33Nyhetsstudio
Lavere priser førte til svakere kvartalsresultat for Yara

Lavere gjødselpriser bidro til at gjødselselskapet Yara fikk et svakere resultat i første kvartal. Samtidig advarer Yara om Russlands økende markedsinnflytelse.

Resultatet før skatt endte på 61 millioner dollar, noe som er en nedgang fra 161 millioner dollar i samme periode i fjor.

– På tross av høyere leveranser dette kvartalet er resultatet svakere sammenlignet med samme periode i fjor som følge av lavere priser. Vi ser imidlertid positive effekter av flere av våre avkarboniseringsprosjekter, noe som er avgjørende for å rigge Yara for fremtiden og gjøre oss i stand til å møte den økende etterspørselen etter lavkarbonløsninger, sier Yara-sjef Svein Tore Holsether.

Han viser til at europeisk nitrogenimport nå er fallende i takt med økende europeisk produksjon. Importen av gjødselproduktet urea fra Russland til Europa var historisk høy forrige sesong og står nå for en tredel av den totale importen, opplyser Holsether.

– Samtidig som europeisk industri utfordres av sanksjoner på råvarer og prispress, får Russland stadig større markedsinnflytelse. Dette utfordrer ikke bare europeisk industri og det grønne skiftet, men kan også bidra til å gjøre europeisk matproduksjon mer sårbar, sier han.