17:44:20Nyhetsstudio
Kortslutning i høyspenningssystemet trolig årsak til eksplosjon i buss

Tirsdag morgen ble en person alvorlig skadet under en eksplosjon i en elektrisk Yutong-buss ved Tides verksted på Mannsverk i Bergen. Bergens Tidende meldt

Marianne Frønsdal, kommunikasjonsdirektør i Tide, skriver i en SMS til TU at foreløpige undersøkelser tyder på at det var en kortslutning i høyspenningssystemet i en elektrisk buss som var inne til reparasjon.

Tide har 102 Yutong-busser i drift i Bergen, men vil ikke innføre forebyggende tiltak på de øvrige bussene som følge av eksplosjonen.

– Basert på informasjonen vi har fått så langt er det ikke noe som tilsier at vi må iverksette umiddelbare forebyggende tiltak, og vi avventer derfor den endelige konklusjonen, skriver Frønsdal i tekstmeldingen.

Hun henviser til Yutong-importør Yes-EU for videre spørsmål om hendelsen. Importøren har ikke besvart TU henvendelser tirsdag ettermiddag.

Yes-EU har også serviceavtalen på Yutong-bussene i Bergen.

Gøran Rykkje, teknisk ansvarlig for Yes-EU i Norge, sier til BT at den skadde er en ingeniør fra Yutong-fabrikken i Kina som var på et opphold i Norge. Han skal være overført til brannskadeavdelingen på Haukeland universitetssjukehus.

Rykkje sier at det ikke var noen batterieksplosjon, som Politet først meldte.

– Det kan se ut til at det er styresystemene rundt selve det 650-volts høyspentanlegget det har skjedd noe med. Det har vært en eller annen form for eksplosjon som har rammet ham som ble skadet, sier han til BT.