04:32:38Nyhetsstudio
Aker BP: Lavere risiko nå for oljeprosjekter i klimadom

Aker BP skriver i sin kvartalsrapport for første kvartal i år at de nå mener det er lavere risiko for Yggdrasil og Tyrving-utbyggingene deres som følge av klimarettssaken. 

Aker BP-sjef Karl Johnny Hersvik opplyser i en pressebrief at de nå har fått nesten alle tillatelsene de trenger i prosjektene, og at den siste skal være like rundt hjørnet. 

Det har skjedd etter at forbudet mot nye tillatelser for utbyggingene ble suspendert i påvente av lagmannsrettens avgjørelse av anken. 

Da tingretten kom med sin dom i januar, kom den i følge med en midlertidig forføyning som sa at det ikke kunne gis nye tillatelser til utbyggingene, 

Dommen og forføyningen ble anket, og lagmannsretten godtok statens ønske om en hastebehandling av forføyningen som forhindrer nye tillatelser.

Like før påske ble det klart at forbudet ble suspendert frem til anken av forføyningen er klar. Lagmannsrettens behandling er ventet å være ferdig tidligst nå i slutten av april, og Hersvik sier de håper å få en avgjørelse i løpet av måneden.

Hovedspørsmålet er berammet til i høst og der venter de at en dom vil komme i oktober. 

Hersvik understreker i tillegg at måten de jobber med oljeprosjektene ikke har endret seg som følge av klimadommen, og at de fortsetter som de ellers ville gjort.