Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

Schneider Electric EcoStruxure IT – prisbelønt og anerkjent plattform for å styre
datasenter-infrastruktur – får nye, modellbaserte og automatiserte rapporteringsfunksjoner.
Schneider Electric EcoStruxure IT – prisbelønt og anerkjent plattform for å styre datasenter-infrastruktur – får nye, modellbaserte og automatiserte rapporteringsfunksjoner. Foto: Schneider Electric
Del
Schneider Electrics formål er å legge til rette for at hver og en av oss skal få mest mulig ut av energi og ressurser. Vi ønsker å være en brobygger for fremgang og bærekraft for alle og kaller dette Life Is On. Vårt oppdrag er å være din digitale partner for bærekraft og effektivitet. Vi driver digital transformasjon med innovativ teknologi, sanntidsovervåking, programvare og tjenester i integrerte løsninger for boliger, bygg, datasentre, infrastruktur og industri. Vi er det mest lokale av globale selskaper og vi jobber for åpne standarder og økosystemer av partnere. Dette er viktige drivere for våre felles formål og verdier, med hovedvekt på «inclusive» og «empowered». For mer informasjon: https://www.se.com/no

Schneider Electric EcoStruxure IT-plattformen får nye rapporteringsfunksjoner basert på kunstig intelligens.

Det høres ut som en enkel utvidelse av en plattform, Schneider Electric EcoStruxure IT, som er prisbelønt og anerkjent som et av bransjens beste verktøy for å styre datasenter-infrastruktur. Men bak de nye modellbaserte og automatiserte rapporteringsfunksjonene ligger det minst tre år med testing og utvikling i regi av Schneider Electric Green IT-program, ledet av CIO Elizabeth Hackenson.

Plattformen er resultatet av 20 års programvareutvikling med fokus på energieffektivisering, bærekraft, samsvar med regelverk og rapportering.

Gjennom analyse av historiske data og detaljerte beregninger får datasenteroperatører nå bedre innsikt i energi- og ressursforbruket i anleggene. Dermed kan de rapportere og tilfredsstille nye regulatoriske krav, ikke minst det forestående europeiske energieffektivitetsdirektivet (EED).

Avansert maskinlæring 

Takket være bruk av avansert maskinlæring, er den nye rapporteringsmotoren i EcoStruxure IT både rask, intuitiv og brukervennlig. Den har også fått tredjeparts integrering og dataeksport. Et nytt sett med rapporteringsfunksjoner, som tradisjonelt hadde krevd en dyp forståelse av manuelle databeregningsmetoder, er nå tilgjengelig gjennom ett enkelt tastetrykk. Dette vil være tilgjengelig for alle EcoStruxure IT-brukere fra og med april 2024.

Rapporteringsfunksjonene overgår kravene fra EED og sikrer at kundene kan samle datasentrenes sanntidsdata, trendanalyser og historiske energiytelsesdata, for å tilfredsstille alle de avanserte rapporteringsmålingene som er anbefalt til bransjen, spesifisert i Schneider Electrics White Paper 67.

Innsiktsdataene som samles er vesentlige for å iverksette bærekraftstiltak og redusere miljøpåvirkningen fra datasentrene.

Les mer om EcoStruxure IT

Viktige fordeler inkluderer:

  • Beregning og logging av energieffektivitet (Power Usage Efficiency) per sted/rom over tid med CEN/CENLEC 50600-4-2 metodikk.

  • Utnyttelse av dataanalysemodeller og skybasert Data Lakes for å forenkle rapportering av PUE.

  • Rapportering om gjeldende strømforbruk per rom og rapporter mot historiske trender.

  • Bruk av "klikk på en knapp"-rapportering for forskrifter.

  • Muligheten for å se trender over tid - for ulike datasentre og distribuerte IT-miljøer.

  • Mulighet for å gi kundene sikker tilgang til data og for å bearbeide dem i deres foretrukne verktøy via tredjepartsintegrasjon og dataeksport.

– Bærekraft har vært en reise for oss i Schneider Electric. De siste tre årene har vi økt investeringene våre, for å utvikle nye programvarefunksjoner som gjør det raskere og enklere for kundene våre å utvikle en robust, sikker og bærekraftig IT-infrastruktur, sier Kevin Brown, Senior Vice President, EcoStruxure IT i Schneider Electric.

– De nye rapporteringsmulighetene som omfattes av EcoStruxure IT har blitt testet og tatt i bruk av vår egen organisasjon. De vil tillate våre kunder å gjøre komplekse data om til meningsfull informasjon og rapportere om viktige bærekraftsmål.

En ny æra for grønn IT

I 2021 offentliggjorde Schneider Electric sine forpliktende Schneider Sustainability Impact (SSI-er) bærekraftsmål. I forbindelse med det, startet Elizabeth Hackenson, Chief Information Officer, selskapets grønne IT-program. Målet var å identifisere nye og intelligente metoder for å avkarbonisere utslippskutt knyttet til IT, på minst 5 prosent årlig.

Som en del av programmet brukte Schneider Electric sin EcoStruxure IT-programvare, som er blitt installert på mer enn 150 anlegg globalt, for å oppnå en mer robust og sikker IT-drift.

Gjennom Green IT-programmet, ble det klart at nye funksjoner innen EcoStruxure IT også kunne utnyttes for å oppnå økt bærekraft og forbedre synligheten av IT-energiforbruket.

I en smart fabrikk i USA, Lexington-anlegget i Kentucky, oppnådde de 30 prosent reduksjon av energiforbruk på bare seks måneder. Dette ved å dra nytte av innsikten fra EcoStruxure IT.

Viktig læring og innsikt fra egne anlegg ble brukt til utvikle de nye EcoStruxure IT-rapporteringsfunksjonene som blir lansert i dag.

– Når virksomheter prøver å redusere energiforbruk og CO2-utslipp knyttet til IT og datasenter, må de etablere et faktabasert oppstart-grunnlag og få tilgang til sanntidsdata og historiske data. Det er avgjørende, sier Elizabeth Hackenson i Schneider Electric.

EcoStruxure IT vil muliggjøre ytterligere betydelige fremskritt innen reduksjon av energiforbruk og miljøpåvirkning knyttet til IT, og bidra til at selskapet når sine bærekraftsmål. I dag gjør vi disse fordelene lett tilgjengelige for kunder globalt.

Flere selskaper forbereder seg på kommende regelverk, først av alt EUs energieffektivitetsdirektiv. Dette pålegger rapportering av IT- og datasenter-energiforbruk fra mai 2024. Det gjør at betydningen av å få tilgang til primærdata i sanntid blir enda mer kritisk.

 Gjennom lanseringen av det nye AI-drevne dashbordet og rapporteringsmulighetene i EcoStruxure IT, kan kundene raskt utnytte dataene sine for å overholde de nye regulatoriske kravene.

For mer informasjon om de nye funksjonene innen EcoStruxure IT, besøk nettstedet.

Les flere artikler fra Schneider Electric