Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Derfor ble Kim Årets Teknologistudent

Stort engasjement i kombinasjon med faglige prestasjoner på høyt nivå gjorde Kim Allgot til vinneren.

Bildetekst: Foto: Kim Allgot er den heldige vinneren av Årets Teknologistudent 2015. Her sammen med Brede Thorkildsen, sjefsingeniør i teknologiavdelingen hos FMC Technologies. © Stine Østby
Bildetekst: Foto: Kim Allgot er den heldige vinneren av Årets Teknologistudent 2015. Her sammen med Brede Thorkildsen, sjefsingeniør i teknologiavdelingen hos FMC Technologies. © Stine Østby
Del
FMC Technologies, Inc. (NYSE: FTI) er den globale markedslederen innen undervannssystemer og en ledende leverandør av teknologi og tjenester til olje- og gassindustrien. Vi hjelper våre kunder å overvinne sine vanskeligste utfordringer, som å forbedre operasjoner, redusere kostnadene og maksimere utvinningen av olje og gass. Forbes® Magazine har kalt oss en av verdens mest innovative selskaper i 2013. Selskapet har omtrent 20.000 ansatte og har 24 produksjonsanlegg i 14 land. Besøk www.fmctechnologies.com eller følg oss på Twitter for mer informasjon.  

Ingeniørstudenten Kim Allgot som studerer til å bli sivilingeniør ved NTNU ble vinneren av Årets Teknologistudent. Hans spennende bakgrunn innen elektrofag samt store engasjement både i form av hans arbeid og verv ble lagt stor vekt på av juryen. Det er FMC Technologies og Universum som gir utmerkelsen.

Kom gjennom nåløyet

- Det var veldig stas å vinne. Der og da ble jeg ganske overrasket. Vi fikk presentert finalistene før prisen skulle deles ut og nivået var veldig høyt, sier Kim.

Han forteller videre at utmerkelsen er et tegn på at det å være hardtarbeidende lønner seg.

- Det viser at hard jobbing og rett og slett det å ha det gøy der man skal prestere til enhver tid blir satt pris på. Jeg var finalist ved fjorårets kåring også, men nådde ikke helt opp. Derfor er det ekstra stas å vinne nå i år, sier han.

Brenner for faget

- Kim har en spennende bakgrunn. Hans genuine interesse for teknologi og iherdige innsats både på skolebenken og ved siden av gjorde han til den beste kandidaten, sier Brede Thorkildsen sjefsingeniør i teknologiavdelingen hos FMC Technologies.

Kim har ved siden av studiene jobbet som studentassistent og veiledet andre studenter innen fagområdet sitt. Han har hatt en rekke verv i Tekna som blant annet leder for studentutvalget. I tillegg har han hatt flere sommerjobber som er relevant for utdannelsen hans og vært på utveksling ved Nayang Technological University i Singapore. Universitetet er et av de høyest rangerte innen elektrofag i Asia.

- Jeg har alltid hatt interesse for teknologi og realfag. Innen elkraft er teknologien svært moden og kjent, men det skjer mye ny forskning og utvikling. Det å flytte grenser og komme opp med ny teknologi er krevende, derfor synes jeg det er spennende, sier han.

Etter sommeren skal ha skrive masteroppgave om bruk av lavfrekvent AC kraftoverføring i forbindelse med offshore vindkraft. Det er fortsatt usikkert hva fokuset skal være.

- Det kan dreie seg om stabilitet i kraftsystemet, størrelse på transformatorer og andre komponenter. Oppgaven kan også overføres til elektrifisering av plattformer, eller det å transportere kraft over lange distanser ved bruk av kabler. 

Blir inspirert av andre

Kim forteller at han blir inspirert av medstudentene sine til å bli bedre og oppnå mer.

- Jeg blir inspirert av hva andre får til. Jeg har hele tiden noen å se opp til og dette fører til at jeg hele tiden vil bli bedre selv. Verden er fylt med mennesker som er eksepsjonelle på sine områder og hos dem er det mye lærdom å hente, avslutter han.