ZTE skal lage Firefox-mobiler

Boot2Gecko har fått nytt navn, og ZTE er bekreftet som en av produsentene.

ZTE skal lage Firefox-mobiler

Boot2Gecko har fått nytt navn, og ZTE er bekreftet som en av produsentene.

Vi har tidligere skrevet om Mozilla (som er mest kjent for nettleseren Firefox) sitt kommende operativsystem, Boot 2 Gecko, som er en helt åpen mobilplattform. Mozilla selv har uttalt at både Android iOS og Windows Phone 7 er "inngjerdede" hager, og skal lokke utviklere ved å basere hele spetakkelet på HTML5, CSS og Javascript.

Nytt navn og produsentavtaler

Når nye plattformer skal utvikles har ting en tendens til å ta så lang tid at prosjektene renner ut i sanden, men foreløpig ser det ut til at Mozilla er i rute. Et tegn på dette er for eksempel at de har tatt seg bryet med å bytte navn på plattformen, som ser ut til å gå live under navnet Firefox OS. Gjenkjennelsesfaktor for alle pengene, altså.

Ifølge mobil.se skal operatørene Telenor, Sprint, Deutsche Telecom og Telefonica allerede sagt at de kommer til å ta inn telefoner med Firefox OS. Den eneste kjente produsenten som har meldt interesse er ZTE.

Samtlige telefoner med Mozilla-plattformen skal kjøre på Qualcomms systembrikker (altså Snapdragon-brikker), uten at det er avslørt noen flere detaljer. Den første Firefox-telefonen skal etter planen lanseres gjennom Telefonica i Brasil rundt årsskiftet.

Kilde: Mobil.se

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå