MOBIL

ZTE skal lage Firefox-mobiler

Boot2Gecko har fått nytt navn, og ZTE er bekreftet som en av produsentene.

3. juli 2012 - 18:00

Vi har tidligere skrevet om Mozilla (som er mest kjent for nettleseren Firefox) sitt kommende operativsystem, Boot 2 Gecko, som er en helt åpen mobilplattform. Mozilla selv har uttalt at både Android iOS og Windows Phone 7 er "inngjerdede" hager, og skal lokke utviklere ved å basere hele spetakkelet på HTML5, CSS og Javascript.

Nytt navn og produsentavtaler

Når nye plattformer skal utvikles har ting en tendens til å ta så lang tid at prosjektene renner ut i sanden, men foreløpig ser det ut til at Mozilla er i rute. Et tegn på dette er for eksempel at de har tatt seg bryet med å bytte navn på plattformen, som ser ut til å gå live under navnet Firefox OS. Gjenkjennelsesfaktor for alle pengene, altså.

Ifølge mobil.se skal operatørene Telenor, Sprint, Deutsche Telecom og Telefonica allerede sagt at de kommer til å ta inn telefoner med Firefox OS. Den eneste kjente produsenten som har meldt interesse er ZTE.

Samtlige telefoner med Mozilla-plattformen skal kjøre på Qualcomms systembrikker (altså Snapdragon-brikker), uten at det er avslørt noen flere detaljer. Den første Firefox-telefonen skal etter planen lanseres gjennom Telefonica i Brasil rundt årsskiftet.

Kilde: Mobil.se

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.