MOBIL

ZTE lanserer Nvidia-telefon

ZTE Mimosa X har to prosessorkjerner og diger skjerm.

21. feb. 2012 - 17:57

Stadig mer tyder på at det i år vil florerere av rimelige dobbeltkjernetelefoner på markedet, og dette inntrykket blir ikke akkurat mindre nå ZTE lanserer sin første dobbeltkjernetelefon: Mimosa X.

Telefonen kommer i kjølvannet av produsentens to første LTE-modeller, som ble vist frem i går.

Mimosa X har fått den samme systembrikken som står i LG Optimus 2X - Nvidia Tegra 2. Dette betyr at du får to prosessorkjerner som kjører på 1 GHz hver, i tillegg til en forholdsvis kraftig GeForce-grafikkbrikke.

Nvidia har imidlertid vært på shopping siden sist, og sikret seg selskapet Icera, som altså lager nettverkskomponenter for mobiltelefoner. I Tegra 2-plattformen som står i Mimosa X er det brukt et Icera HSPA-modem med en nedlastningshastighet på 21 Mbps (HSPA+). I eldre utgaver var den øvre grensen 7,2 Mbps.

Stor QHD-skjerm

Det er ikke bare maskinvaren som er ett hakk høyere enn hva vi er vant til fra ZTE. Skjermen er også lovende, med en størrelse på 4,3 tommer og oppløsningen 960 x 540 piksler (qHD). Dette er for øvrig like skjermspesifikasjoner som HTC Sensation XE og Motorola Razr XT910.

Telefonen har ellers et internminne på 4 GB, som kan (og bør) utvides med minnekort. Kameraet tar bilder i en oppløsning på fem megapiksler.

Som seg hør og bør lanseres Mimosa X med Android 4.0 ferdig installert.

Vises frem i Barcelona

ZTE har i likhet med resten av produsentene tenkt seg til Barcelona og Mobile World Congress, så med mindre noe går fryktelig galt kommer vi tilbake med en sniktitt på Mimosa X neste uke.

Kilde: ZTE

LES OGSÅ:
Her er Huaweis quad core-telefon
Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.