BLOG

ZTE lanserer billig-Android

ZTE Blade ble lansert i Norge, og snek seg under radaren vår (les: havnet i spamfilteret) i forrige uke. Dette er et tilskudd til det voksende antallet billige Android-telefoner.Det er nå en gang slik at det skal litt til å kapre forsider om du er en kinesisk produsent av telekomutstyr "ingen" har hørt om, og lanserer en billigmobil i Norge. Spesielt om nevnte telefon kom på markedet i andre land i fjor høst.Men ZTE Blade har noen interessante egenskaper som er verdt noen linjer.

Marius ValleMarius ValleJournalist
24. jan. 2011 - 09:54

Telefonen har nemlig en OLED-skjerm med 800 x 480 piksler. Den er kapasitiv og måler 3,5 tommer. Det gir den en rimelig grei pikseltetthet. På godt norsk betyr dette at den i teorien skal ha et skarpt bilde.

I tillegg får du det vanlige spekteret av tekniske finesser du er vant til å finne på Android-telefoner:

* 512 MB RAM (arbeidsminne)

*  Super 3G (HSPA) med 7,2 Mbps nedlasting

* Wi-fi (802.11b/g)

* GPS

* Bluetooth

* Micro-USB

* 3,5 mm minijack-tilkobling for hodesett

* Kamera (3,2 megapiksler)

* 2 GB minnekort følger med 

Lav pris betyr som regel at det er ofret noen steder. I ZTE Blades tilfelle er det spart her og der, noe som betyr at den kjører Android 2.1, har en eldre maskinvareplattform med 600 MHz-prosessor, har 512 MB lagringsminne og er bygget i plast.

Om prisen er riktig kan dette imidlertid bli en interessant telefon i billigsegmentet. Den skal konkurrere med telefoner som LGs fantastiske Optimus One, Sony Ericsson X10 Mini og Samsung Galaxy 5.

ZTE Blade har høyere oppløsning på skjermen enn disse tre, så den stikker seg ut i mengden. 

Telefonen blir tilgjengelig denne uken, og prisen blir i underkant av 1900 kroner. Vi legger ZTE Blade på testbenken så snart vi får klørne i et eksemplar.

PS: Sjekk den flotte måten ZTE har forsøkt å skrive "Facebook" på i bildet til høyre!

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.