MOBIL

ZTE kryper opp på femteplass

Smarttelefonsalget hos ZTE har økt med 300 prosent det siste året.

1. aug. 2012 - 15:42

Analyseselskapet IDC publiserte nylig en oversikt over mobilprodusentenes markedsandeler, der de har plassert ZTE på femteplass i smarttelefonsegmentet, like bak HTC.

Årsaken til at det har eksplodert hos ZTE er hovedsaklig at det har blitt mulig å lage rimelige smarttelefoner. Selskapets største marked er i hjemlandet, altså Kina, men det har også økt på verdensbasis - spesielt i USA.

LES OGSÅ: Test av ZTE Blade II

Totalt har ZTE solgt 8 millioner mobiltelefoner i andre kvartal i år, noe som gir produsenten en markedsandel på 5,2 prosent - en økning på 300 prosent målt mot samme periode i fjor.

På toppen av listen finner du Samsung, med 32,6 prosent markedsandel, etterfulgt av Apple med 16,9 prosent, Nokia med 6,6 prosent og HTC med 5,7 prosent. Med 50,2 millioner solgte telefoner har Samsung faktisk solgt like mange telefoner som resten av topp 5-produsentene til sammen.Tabellen er hentet fra IDC.com.

Tilstanden er litt annerledes om vi ser på totalsalget av alle mobiltelefoner, ikke bare smarttelefoner. Også her Er Samsung størst, med 97,8 millioner solgte telefoner i andre kvartal. På andreplass finner vi Nokia med 83,7 millioner, mens Apple holder seg på tredjeplass med sine 26 millioner solgte iPhone-eksemplarer.

ZTE ligger på en fjerdeplass, med 17,7 millioner solgte telefoner, og på femteplass finner vi LG, med sine 13,1 millioner.

Kilde: IDC

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.