MOBIL

Ytelsestest av Apple A6 dukker opp

Det som skal være en ytelsestest av iPhone 5 er ute.

17. sep. 2012 - 14:21

Da iPhone 5 ble lansert forrige uke var Apple som alltid sparsomme med detaljer rundt komponentene i telefonen. Vi fikk bekreftet at systembrikken er en Apple A6, og at prosessor- og grafikkytelsen skulle være doblet i forhold til forgjengeren A5, men noe mer enn det ble ikke sagt. 

LES OGSÅ: Slik måler iPhone 5 seg mot konkurrentene

Egenprodusert kraftpakke

Prosessoren det er snakk om er trolig en Apple-utviklet tokjernet variant med en klokkefrekvens på 1 GHz, som sammen med en betydelig oppgradert grafikkbrikke (fremdeles ukjent) og 1 GB arbeidsminne (RAM) altså utgjør ytelsespakken i A6-brikken.

LES OGSÅ: iPhone 5 har 1 GB arbeidsminne

Og her har selskapet åpenbart gjort mye riktig, forutsatt at ytelsestestene som nå har dukket opp er ekte. I ytelsesmålingen GeekBench dukket iPhone 5 nemlig opp med en poengsum på 1601. Det høyeste en iOS-modell (inkludert iPad 3) har fått i denne målingen tidligere er 800. Apples lovnader om å doble ytelsen ser altså ut til å være innfridd. 

Om du sammenligner med Android-konkurrentene leverer iPhone 5 hakket bedre resultater enn de sterkeste Android 4.0-modellene, men blir slått av Samsung Galaxy S III i eksemplarer som har blitt oppdatert til Android 4.1 Jelly Bean.

Strømvennlig

Det er et poeng i seg selv at Apple ikke har gått for høyere prosessorhastighet enn 1 GHz, mens samtlige konkurrenter ligger på mellom 1,4 og 1,7 GHz i toppmodellene sine.

Lavere prosessorhastighet går hånd i hånd med lavere strømforbruk, så når den likevel ser ut til å yte på samme nivå som både Qualcomms Krait-baserte systembrikker og firekjernebrikker med ARM Cortex A9-kjerner er det kanskje like greit å sette på bremsene. 

Vi regner med det dukker opp mange flere detaljer om hva som rommer seg i den nye A6-systembrikken iløpet av uken.  

Kilder: 9to5mac.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.