INDUSTRI

Yara investerer 3,7 milliarder i ny fabrikk

Skal produsere 750.000 tonn ammoniakk årlig.

 Yara investerer 3,7 milliarder kroner i en ny ammoniakkfabrikk i Texas.
Yara investerer 3,7 milliarder kroner i en ny ammoniakkfabrikk i Texas. Bilde: NTB scanpix
19. feb. 2015 - 09:40

Yara investerer 3,7 milliarder kroner i en ny ammoniakkfabrikk i Texas, i samarbeid med BASF. Fabrikken skal gi redusert CO2-utslipp ved å bruke hydrogen som råstoff.

Yara og BASF Group har inngått avtale om bygging av ammoniakkfabrikken ved BASFs anlegg i Freeport i den amerikanske delstaten Texas.

Fabrikken skal bruke hydrogen som råstoff, noe som ifølge de to selskapene reduserer investeringer, vedlikehold og CO2-utslipp. Tilgang til hydrogen og nitrogen er sikret via en langsiktig avtale med industrigasselskapet Praxair.

Les også: Yara vil grave etter kalium i ekstremt ørkenlandskap

750.000 tonn

Yaras eierandel i ammoniakkfabrikken skal være 68 prosent. BASF skal eie 32 prosent av fabrikken. Den årlige kapasiteten blir på om lag 750.000 tonn. De to partnerne i prosjektet skal kjøpe ammoniakk fra fabrikken tilsvarende egen eierandel.

De totale investeringene for fabrikken er på om lag 4,5 milliarder kroner. Yara skal i tillegg bygge en ammoniakktank på fabrikkområdet. Yaras totale investeringer vil utgjøre 3,7 milliarder kroner.

Les mer om Yara.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.