MOBIL

Xperia X8 er lansert

Sony Ericsson lanserte i dag sin fjerde Android-telefon.

16. juni 2010 - 16:24

Sony Ericsson Xperia X10 er i største laget for mange som skal ha ny mobiltelefon, mens du i den andre enden av skalaen finner X10 Mini, altså den minste Android-telefonen som er blitt lansert. Her er problemet omvendt, og særlig den begrensede skjermstørrelsen på 2,5 tommer kan skremme bort potensielle kunder.

Så, hva gjør man da? Man lager en mellomting.

Hils på Xperia X8

Xperia X8 er Sony Ericssons fjerde Android-telefon, og er når alt kommer til alt et kompromiss for de som synes X10 er for stor og X10 Mini er for liten.

Her får du en tre tommers trykkskjerm med en oppløsning på 320 x 480 piksler, noe som burde være rett over grensen for hva som kreves for å kunne se film på mobilen uten å myse.

Menysystemet ser ut til å være helt identisk med det du får i X10 Mini, det vil si at du får snarveispunkter i alle fire hjørner og en hovedmeny som strekker seg over flere sider.

Følger Sony Ericssons nye linjer

X8 har forholdsvis nette mål på 99 x 54 x 15 mm, og vekten er på 104 gram. Her er det med andre ord snakk om en telefon med en helt gjennomsnittlig størrelse. Designen forøvrig er tro mot Sony Ericssons nye stil, altså buede og avrundede former.

Ut fra bildene har telefonen fått nesten identisk design som X10 Mini. De eneste forskjellene vi greier å se er at det er mer luft over skjermen, og at det er mindre detaljer på baksiden.

Bedre skjerm, dårligere kamera

X8 har stort sett fått de samme spesifikasjonene som X10 Mini. Blant annet finner du den samme prosessoren på 600 MHz, like mye arbeidsminne og like mye teknologi. X10 har altså både Wi-fi, GPS og super-3G. 

Hovedforskjellene, bortsett fra at X8 har større skjerm, ligger i kameraet. X8 har ikke fotolys, og maks oppløsning på bildene er 3,2 megapiksler - mot X10 Minis 5.

Latterlig lavt priset

En utvikling vi virkelig har sansen for, er denne bølgen av billige smarttelefoner. X8 skal etter hva vi erfarer koste ned mot 1600 kroner når den kommer i butikkhyllene. Sannsynligheten er stor for at dette skjer samtidig som en oppdatering til Android 2.1 blir tilgjengelig, noe som skjer tidligere enn ventet.

NB: I tillegg til X8, lanserte Sony Ericsson også en ny Walkman-telefon og en ny modell i Greenheart-serien.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.