MOBIL

WP8 nesten like utbredt som WP7

Windows Phone 8 ser ut til å ha slått langt bedre an enn forgjengeren.

7. jan. 2013 - 18:00

Det er bare litt over to måneder siden Microsoft lanserte Windows Phone 8, og det har også tatt tid å få telefonene ut på markedet. Det gjør det ekstra imponerende at plattformen brukes av nesten halvparten - 43 prosent - av de amerikanske Windows Phone-brukerne.

Tallene kommer fra annonseleverandøren Adduplex, som styrer annonsefelter i gratisapper for Windows Phone. Det er altså ikke offisielle data, men burde likevel gi en ganske troverdig pekepinn på hvor landet ligger.

LES OGSÅ: Vi har sammenlignet alle Windows Phone 8-modellene

Likestillt med konkurrentene

Vi skal ikke spekulere for mye i årsaken til at WP8 ser ut til å gruse forgjengeren når det kommer til veksthastighet, men antar mye kan skyldes at du ikke lenger må ta til takke med svakere maskinvare enn om du velger konkurrerende plattformer.

Mens WP7 låste deg til énkjernet prosessor og 800 x 480 pikslers oppløsning, får du i de sterkeste Windows Phone 8-telefonene kraftige systembrikker kombinert med 720p-skjermer og masse teknologi, i tillegg til at plattformen nå er åpnet for bruk av minnekort.

Du kan regne med at det etter hvert vil dukke opp offisielle data fra både Microsoft og produsentene som lager Windows Phone-telefoner. Også Adduplex kommer med en fyldigere rapport neste uke.

Kilde: WM Poweruser

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.