OLJE OG GASS

Wintershall tror på mer olje i Maria-feltet

Øker anslaget.

Wintershall øker anslagene for olje i Maria, til 180 millioner fat olje og gass. Den planlagte utbyggingsløsningen er en subsea tieback til blant annet Kristin-plattformen (bildet).
Wintershall øker anslagene for olje i Maria, til 180 millioner fat olje og gass. Den planlagte utbyggingsløsningen er en subsea tieback til blant annet Kristin-plattformen (bildet). Bilde: Marit Hommedal/Statoil
Ina AndersenIna AndersenJournalist
18. des. 2014 - 13:17

Wintershall øker anslagene for Maria-feltet i Norskehavet med 40 millioner fat, melder selskapet i en pressemelding.

Etter interne undersøkelser anslår selskapet at de planlagte, teknisk utvinnbare ressursene vil være omtrent 180 millioner fat olje og gass, en økning fra tidligere estimat på 140 millioner fat.

Selskapet anslår at feltet består av rundt 150 millioner fat olje, 10 millioner fat gass, og 20 millioner fat flytende naturgasser.

– Høyere oljevolum

Wintershall oppdaget feltet i 2010 og boret i 2012 en avgrensningsbrønn som bekreftet det betydelige funnet.

De nye antakelsene skal være resultatet av omfattende laboratorietester, studier og modellberegninger.

– I etterkant av avgrensningsbrønnen har vi gjort mye bra arbeid som har støttet disse anslagene om økte volumer. Vi har gjennomført laboratorietester som viser at vannmetningen i reservoaret er lavere enn vi opprinnelig trodde. Det fører til høyere volumer olje på stedet. Vi har også gjennom detaljerte reservoarsimuleringer vist at vi kan øke utvinningsgraden, uttaler Hugo Dijkgraaf, prosjektleder for Maria-prosjektet, i pressemeldingen.

Wintershall Norge eier 50 prosent av Mariafeltet. De andre partnerne er Petoro (30 prosent) og Centrica Resources (Norge) AS (20 prosent).

Planlagt produksjonsstart for Maria er i 2018. Dette er det første funnet i Norge Wintershall tar fra utvikling til produksjon som operatør.

Les også: Dette feltet er en av de viktigste grunnene til at oljeprisen stuper

Wintershall øker anslagene for olje i Maria, til 180 millioner fat olje og gass.
Wintershall øker anslagene for olje i Maria, til 180 millioner fat olje og gass.

PUD til neste år

Wintershall og de andre rettighetshaverne planlegger å sende inn plan for utvikling og drift (PUD) i første halvdel av 2015.

Maria ligger i et modent område i Norskehavet, 20 kilometer øst for Kristin-feltet og 45 kilometer sør for Heidrun-feltet.

Maria blir Wintershalls første undervannsutbygging, og med den valgte utbyggingsløsningen vil Maria-reservoaret, med en såkalt subsea tieback, kobles til produksjonsplattformene Kristin, Heidrun og Åsgard B via to havbunnsrammer.

Utviklingen av og produksjonen fra Maria vil kunne bidra til å forlenge levetiden for de tilkoblede feltene.

Les også:

Trodde du oljeprisen var lav nå? Hør hva disse ringrevene har å si

Analytiker: Nye Yme kan gå i balanse på 35 dollar fatet

Denne gigantplattformen tåler jordskjelv, 44 minus og 18 meter bølger  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.