MOBIL

Windows Phone 7.5 kommer i år

... og debuten skjer muligens på en Nokia-telefon.

26. apr. 2011 - 13:31

Det er ingen hemmelighet at det kommer flere store oppdateringer til Microsofts mobilplattform Windows Phone i år. Til nå har oppdateringene fått navn som "NoDo" og "Mango", men nå ser det ut til at selskapet beholder den samme merkingen som i Windows Mobile (5.5, 6, 6.5 osv) - ihvertfall på store oppdateringer.

Microsoft har ikke offisielt bekreftet at den neste store versjonen av plattformen får navnet Windows Phone 7.5, men "glippen" i skjermbildene nedenfor levner liten tvil om at dette er tilfelle.Øverste skjermbilde er hentet fra wpcentral.com, det nederste er et skjermskudd tatt i dag.

Hva kan du forvente av Windows Phone 7.5?

Microsoft har allerede frigitt mye informasjon om hva du får i den neste store versjonen av Windows Phone, noe vi allerede har skrevet en hel del om. Det som fremdeles er litt tåkete er Nokias rolle oppi det hele.

Da vi snakket med Nokias i Barcelona i februar fikk vi vite litt mer om tankene bak samarbeidet, og at økosystemet rundt mobilplattformene er et svært stort satsingsområde for de to gigantene.

Nokia har blant annet forpliktet seg til å integrere tjenestene de er best på, som navigasjon og kart. 

Det er også avklart at den første Nokia-telefonen med Windows Phone under skallet skal produseres i løpet av året. Dette skjer nok ikke før Nokia i det minste har sydd inn deler av sine egne tjenester i plattformen.

I det store og det hele er det mye som tyder på at Windows Phone 7.5 debuterer på en Nokia-telefon. Det gjenstår å se hvor mye godsaker som er på plass når dagen kommer, men Microsofts Office-integrasjon og Nokias suverene navigasjonspakke vil alene være tilstrekkelig for mange.

Uansett skal du ikke avskrive Nokia/Microsoft i kampen mot Google og Apple, til tross for at ting går riktig vei for de to sistnevnte om dagen.

Kilder: Microsoft, Microsoft (2), Winrumors, WPCentral

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.