INDUSTRI

Wärtsilä bygger nytt på Stord

KONTOR OG TEST: Testanlegget til Wärtsilä skal etter planen stå klart i slutten av 2012. Kontorbygget skal ferdigstilles i løpet av 2013. Kontorbygget får plass til 310 ansatte. Samlet areal ca. 7.000 kvadratmeter.
KONTOR OG TEST: Testanlegget til Wärtsilä skal etter planen stå klart i slutten av 2012. Kontorbygget skal ferdigstilles i løpet av 2013. Kontorbygget får plass til 310 ansatte. Samlet areal ca. 7.000 kvadratmeter. Bilde: Link Arkitektur og Stage Studio
Tore Stensvold
9. mars 2012 - 07:26
Vis mer

Byggingen av nytt kontorbygg og testanlegg, innebæret en bekreftelse av at Stord er det finske konsernets globale kompetansesenter for elektro og automasjon.

De to nybyggene får et samlet areal på rundt 7.000 kvadratmeter. Testanlegget skal etter planen stå klart i slutten av 2012. Kontorbygget, med plass til 310, skal stå ferdig i løpet av 2013.

Les også: Eksporterer miljøkompetanse

Nytt produkt

Samtidig lanserer Wärtsilä sin nye Medium Voltage Power Drive. Dette gjør det det mulig å levere elektro- og automasjonssystemer til store fartøy og offshoreinstallasjoner med elektriske framdriftssystemer, samt til kompressorer og pumper for olje- og gassindustrien.

Wärtsilä har i en årrekke levert elektriske framdriftssystem til mindre og mellomstore skipstyper, blant annet offshore servicefartøy, basert på selskapets lavspente frekvensomformer.

Les også: Pris for motorpatenter

Tre år FoU

For å imøtekomme økende etterspørsel etter elektriske framdriftsløsninger også til de store skipstypene, begynte Wärtsilä i 2009 utviklingen av en mellomspent frekvensomformer.

Denne er dimensjonert for å takle kraftbehovene til skip og offshoreinstallasjoner som flytende produksjonsplattformer, LNG-tankskip, cruiseskip og borerigger.

Test av nytt

I det nye høyteknologiske testanlegget skal Wärtsilä teste og verifisere framtidens kraftelektronikk, deriblant de helt ny generasjon mellomspent frekvensomformer, som er en nøkkelkomponent i den nye mellomspentløsning Medium Voltage Power Drive.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.