MASKINER & UTSTYR

Volvo Maskin-sjefen rykker opp til internasjonal toppjobb

Gunnar Thorud blir hovedansvarlig for Productivity Services-satsningen til Volvo Construction Equipment på globalt nivå.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
21. aug. 2020 - 11:27

Thorud får tittelen Vice President Productivity Services, og skal altså være hovedansvarlig for Productivity Services-satsningen til Volvo Construction Equipment.

Volvo Maskin starter derfor prosessen med å rekruttere ny administrerende direktør. Thorud overtok som administrerende direktør i Volvo Maskin, Norges ledende distributør av anleggsmaskiner, i oktober 2016.

I løpet av de siste fire årene har han ledet implementeringen av det strategiske og operasjonelle forbedringsarbeidet som har hatt som mål å skape nærhet mellom kunde og forhandler for å bli enda bedre til å møte kundenes behov. Tett samarbeid gjennom alle ledd, fra produktutvikling til fabrikk, via forhandler og ut til kunde har vært avgjørende i forbedringsarbeidet.

Totalmarkedet i Norge har i perioden 2016-2019 økt med 12 prosent for antall nye anleggsmaskiner. Volvo Maskin har i samme periode ifølge sine tall økt omsetningen med 34 prosent, fra 2,86 milliarder til 3,82 milliarder.

Riksrevisor Karl Eirik Schjøtt-Pedersen presenterte torsdag en helt ny rapport om forsinkelser og innstillinger på jernbanen.
Les også

Riksrevisoren om forsinkelser: – Når man dobler bevilgningene, så er det overraskende

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.