MASKINER & UTSTYR

Volvo klar med sin første elektriske anleggsbil

Volvo Trucks mener at elektrifisering kan bli et konkurransedyktig alternativ også for tyngre lastebiler.

I første omgang ønsker Volvo å demonstrere og evaluere forskjellige løsninger og måle interessen i samfunnet og markedet, før elektriske lastebiler setter i produksjon.
I første omgang ønsker Volvo å demonstrere og evaluere forskjellige løsninger og måle interessen i samfunnet og markedet, før elektriske lastebiler setter i produksjon. Foto: © Volvo Trucks Corporation. All rights reserved.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
12. des. 2019 - 12:08

Nylig har startet Volvo salg av elektriske lastebiler for bytransport, og nå kommer  den første elektriske konseptlastebiler for anleggsarbeid.

Volvo i en pressemelding at kraftige elektriske lastebiler kan bidra til å forbedre arbeidsmiljøet for sjåfører og anleggsarbeidere takket være lavt støynivå og null eksosutslipp under drift. Det siste vil ha en betydelig og positiv effekt på luftkvaliteten i byer med mange pågående byggeprosjekter.

På grunn av det lave støynivået kan disse lastebilene også utføre transportoperasjoner i flere timer per dag. Det åpner for nye muligheter for effektivisering, for eksempel i store byggeprosjekter og for transport i og rundt byer.

-Vi ser et stort potensiale for kraftige elektriske lastebiler for lokal transport og anleggskjøring på lengre sikt. Med konseptbilene våre tar vi sikte på å utforske og demonstrere ulike løsninger for fremtiden, samtidig som vi evaluerer interessen i markedet og i samfunnet. For å øke etterspørselen etter elektrifiserte lastebiler, må ladeinfrastrukturen utvides raskt, og det må skapes sterkere økonomiske insentiver for transportører som fungerer som pionerer ved å velge nye kjøretøy med mindre miljø- og klimabelastninger, sier Roger Alm, administrerende direktør for Volvo Trucks.  

Parallelt med økt elektrifisering av transportsektoren, vil en kontinuerlig forbedring av effektiviteten til forbrenningsmotorer fortsette å spille en nøkkelrolle for langtransporten i mange år fremover, mener Volvo Trucks.

Tidligere i år presenterte Volvo sin første elektriske lastebil, levert som søppelbil og varebil med rekkevidde på 30 mil.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.