Volvo gir opp sin satsing på asfaltmaskiner - selger fabrikken i Tyskland

Volvo CE har inngått en avtale om å selge ABG Paver Business til Ammann Group.

Dermed er Volvos satsing på asfaltmaskiner historie.
Dermed er Volvos satsing på asfaltmaskiner historie. Foto: Volvo
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
14. des. 2023 - 12:51

Salget inkluderer ABG Paver produksjons- og teknologisenter i Hameln, Tyskland, og videre oppfølgning av de aktuelle Volvo-produktene vil skje gjennom Ammann Groups distribusjonskanaler og enkelte Volvo CE-forhandlere, heter det i en pressemelding fra Volvo.

Volvo CE og Ammann Group ser dette som den beste måten å opprettholde og utvikle den lenge etablerte ABG-arven i utleggerbransjen for relevante kunder, forhandlere, leverandører og ansatte.

Som en konsekvens av salget vil også produksjonen av Volvos komprimeringsutstyr i Hameln fases ut over tid, heter det.

Fra venstre statsminister Kaja Kallas i Estland, som er nominert til å styre utenrikspolitikken i de neste fem årene, avtroppende president i Rådet Charles Michel og Ursula von der Leyen som i dag er president i EU-kommisjonen og som medlemslandene gjerne ser fortsetter i fem år til. Nå skal de to kvinnene gjennom en godkjenningsprosess i Europaparlamentet før de kan ta begynne i sine jobber.
Les også

Toppmøtet: Nå skal EUs klimapolitikk bli mer pragmatisk

Mens Amman styrker seg innen asfalt

Avtalen vil være til fordel for begge selskaper ved å styrke produktporteføljen og distribusjonsnettverket til Ammann Group, samtidig som Volvo CE kan fortsette å fokusere på å utvikle bærekraftige løsninger og fremtidige teknologier og tjenester, i tråd med selskapets strategiske retning, heter det i den offisielle meldingen fra Volvo.

Ammann Group er en sveitsisk-basert, familieeid, verdensledende leverandør av blandeanlegg for både asfalt og betong, maskiner og tjenester til anleggsbransjen med kjernekompetanse innen veibygging og transportinfrastruktur.

Solgte nordamerikanske Blaw-Knox for tre år siden

Salget av virksomheten fra Volvos side vil berøre omlag 400 ansatte.

Transaksjonen er gjenstand for myndighetsgodkjenning, som forventes å være avsluttet i første halvdel av 2024.

Snaue tre år er gått siden Volvo annonserte at de solgte de nordamerikanske Blaw-Knox utleggervirksomheten og tilhørende eiendeler til Gencor. Det salget omfattet hele produksjonslinjen til Blaw-Knox som lå i Shippensburg Pennsylvania. 

Dermed er Volvo helt ute etter i snaue 15 år å ha prøvd å bygge opp en produktlinje mot asfaltbarsnjen, men uten å lykkes nevneverdig.

BYD vil få 17,4 prosent straffetoll inn til EU i tillegg til dagens toll på ti prosent. I Norge blir satsen fortsatt null. Bildet er fra TUs test av BYD Tang EV600.
Les også

EU innfører «Kina-toll» på elbiler

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.