KRAFT

Visste om Arnstad-mobbing

Styreleder i Enova, Jørn Rattsø, visste om konflikter og arbeidsmiljøproblemer tidligere enn han selv har sagt. Han sier også i et lydopptak at han selv var kritisk til Arnstads lederstil.
Styreleder i Enova, Jørn Rattsø, visste om konflikter og arbeidsmiljøproblemer tidligere enn han selv har sagt. Han sier også i et lydopptak at han selv var kritisk til Arnstads lederstil. Bilde: Scanpix
Mona StrandeMona StrandeJournalist
17. feb. 2009 - 08:22

26. november 2007 gikk Eli Arnstad av som administrerende direktør i Enova på grunn av mobbepåstander i Enova. Nesten 15 måneder senere hevdet styreleder Jørn Rattsø at han "ikke er kjent med noen brudd på arbeidsmiljøloven" i bedriften.

Men hemmelige opptak gjort sommeren 2008 forteller en annen historie, skriver Dagbladet.

Selvmotsigelser

I opptaket framgår det at Rattsø var kjent med en rekke problemer rundt den tidligere Enova-sjefen, lenge før hun gikk av.

– Før arbeidsmiljøundersøkelsen kom til behandling var det frustrasjoner i samarbeidsforholdet med ledelsesutfordringer, og vi tok opp det med administrerende direktør. [...] Men jeg husker også på den tida, vi snakket jo også om mange enkeltepisoder, sier han i opptaket Dagbladet har fått tilgang til.

Det var helt noe annet enn det som sto i brevet olje- og energidepartementet mottok i april 2008, hvor Rattsø underskrev på at styret "ikke har mottatt noen konkretisering av de forholdene som foranlediget varslingen".

– Dårlig forankret

Videre sier Rattsø at han hadde en oppfatning av Eli Arnstad som en kraftfull og flink leder, men det var i det ytre rom:

– Men jeg så også at Eli Arnstads arbeid var dårlig forankret. [...] Så på en måte var det ikke ukjent for meg. [...] Det gikk litt raskt i svingene og i brå kast, sier han i opptaket.

Jørn Rattsø vil ikke kommentere saken overfor avisen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.