MOBIL

Vis hvor nerd du er: Vinn Neo Freerunner

Vi har hatt Neo Freerunner i to år, og nå er det på tide at den skifter eier.

14. juli 2010 - 15:43

For noen år siden produserte Openmoko en telefon kalt Neo Freerunner, der konseptet er at eieren skal ha full kontroll over absolutt alt. Produsenten oppforderer ikke bare til å prøve alle operativsystemene du kommer over og kode om så mye du orker, men også til å finne frem skrujern og loddebolt og bruke fantasien.

Produsenten la aldri skjul på at Freerunner IKKE er en telefon for mannen i gata. Den er faktisk kun for deg som har omfattende Linux-kunnskaper. Og da snakker vi ikke om Ubuntu og andre distroer med grafisk grensesnitt - her er det kommandoer i terminalen som gjelder. 

Jeg ignorerte selvsagt disse advarslene, og tenkte det kunne bli et morsomt prosjekt. Dette til tross for min ikke-eksisterende Linux-kompetanse. Man kan da lære.Neo Freerunner passer for dem som vil ha noe å bryne seg på.

De første timene med telefonen gikk greit, og ved å følge noen steg-for-steg-guider fikk jeg installert et nytt operativsystem (eller ihvertfall en kjerne) og hentet ned en pakke med kode som aktiverte ringefunksjonen. SMS fikk jeg derimot ikke sendt, og funksjoner som musikkavspilling og GPS vurderte jeg ikke engang å prøve meg på.

Det var gøy så lenge det varte, det vil si ganske nøyaktig tre dager. Da klusset jeg til et eller annet og mistet dekningen. Siden jeg er en tålmodig sjel forsvant motivasjonen sammen med dekningen, og telefonen har ligget og støvet ned siden den gang. 3400 vel anvendte kroner, skal sies.

Kan DU gi Freerunner et verdig hjem?

Nå er det slik at OpenMoko har slitt med økonomien, og derfor har avsluttet produksjonen av Freerunner. Du får altså ikke tak i en ny versjon lenger. Samtidig vet jeg at interessen er stor rundt denne telefonen blant mange som sitter med den riktige kompetansen. Jeg har derfor bestemt meg for å gi Freerunner til den personen som greier overbevise oss om at den får et godt hjem.

Slik går du frem for å vinne telefonen:

1. Skriv en tekst der du forklarer hvorfor du fortjener en Freerunner. Vi er ikke interessert i historier om at du har mistet telefonen din i sjøen eller lignende, det vi er ute etter er enkelt og greit hvor nerd du er. Høyere nerdefaktor gir høyere vinnersjanser. Begrens teksten til maks 300 ord.

2. Send teksten til mafo@mobili.no. Skriv "Freerunner" i emnefeltet.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Husk å legge ved navn, telefonnummer og adresse!

Om premien:

Freerunner-eksemplaret du kan vinne er brukt, og leveres uten eske, garanti, kvittering eller andre papirer. Du får enkelt og greit en lader, USB-kabel, en stylus med laserpeker (trenger nye batterier, jeg har katt), en bæreveske og selve telefonen.

Om konkurransen:

Ved å delta i konkurransen samtykker du til at svaret ditt pluss fullt navn blir publisert på mobili.no dersom du skulle vinne. Vi forbeholder oss retten til å velge vinneren på ett 100% subjektivt grunnlag.Vinneren kontaktes iløpet av neste uke.

Innlegget er skrevet av Marius S. Eltervåg

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.