ENERGI

Virus rammer Equinor hardere enn Brexit og handelskrig

Færre kinesere reiser med bil, tog og fly.

Konserndirektør Al Cook i Equinor mener det nye koronaviruset påvirker olje- og energiselskapet i langt større grad enn handelskrig og brexit.
Konserndirektør Al Cook i Equinor mener det nye koronaviruset påvirker olje- og energiselskapet i langt større grad enn handelskrig og brexit. Foto: Ole Jørgen Bratland, Equinor
28. feb. 2020 - 07:27

Konserndirektør Al Cook i Equinor mener det nye koronaviruset påvirker olje- og energiselskapet i langt større grad enn handelskrig og brexit.

– Situasjonen har ført til lavere etterspørsel etter energi, hovedsakelig fordi færre kinesere reiser med bil, tog og fly. Dermed har prisene for olje og gass falt ytterligere, sier Cook til Stavanger Aftenblad.

Det utfallet har Equinor sett på grunn av handelskrigen mellom USA og Kina: Lavere etterspørsel etter olje og gass har påvirket prisene. Det er en av årsakene til at selskapet leverte et svakere årsresultat i fjor enn året før.

Merker lite til Brexit

Viruset har også gjort det vanskelig for selskapet som har planer om å utvide kontoret i Kina. Nå har selskapet innført strenge reiserestriksjoner og bedt ansatte holde seg hjemme i to uker etter reise.

Brexit ser derimot ikke ut til å påvirke selskapet, som er Storbritannias største energileverandør.

Equinor leverer 25 prosent av landets gass og har fortsatt investeringene i landet, mens andre har holdt igjen.

– Det ble gjort fordi vi var trygge på at forholdet mellom Norge og Storbritannia ville være som før eller bedre. Nå peker alt mot at båndene blir sterkere, sier Cook.

Norske olje- og gasselskaper kan bli pålagt å bygge opp store lagre for CO2-lagring framover.
Les også

EUs nye lov om nullutslipp i industrien kan få stor betydning

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.