ARBEIDSLIV

Vinner med pellets

Den regionale konkurransen på Østlandsområdet er ferdig med første fase. Juryen plukket tre vinnere blant 30 bidrag.

Hver av de tre forslagsvinnerne mottar 10.000 kroner for å jobbe videre med sine forretningsplaner.

Rolf Birketvedt fra Asker var en av de tre vinnerne. Hans forretningside er å benytte nedgravde oljetanker som lager for pellets. Han har utviklet et system for å få pelletsen opp fra tanken og over i en pelletsfyr, som kan være en ombygget oljefyr.

To studenter ved Universitetet i Oslo står bak ideen om et nytt system for distribusjon av mobilinformasjon.Geir Sand Nilsen og Cato Gullichsen går for tida på Gründerskolen.

Tredje vinnerkonsept kalles Easy Garden, og blir kommetert av juryen som et konsept for nytenkende utforming og forretningsdrift innen prosjektering og anlegging av hager. Teamet består av fire studenter ved Norges Landbrukshøgskole; Elin Gundersen, Martin Halset, Ruta Uqubagabir og Wenche Hagalia.

Juryen trekker også fram disse forretningsideene:

k a t u l l a - videreutvikling av skokonseptet k a t u l l a.

PenMath - utvikler en intelligent og interaktiv matematisk pedagogisk programvare basert på pennbasert innskriving av formler og en fortløpende utregningskontroll.

dSIGN development - utvikler konsepter og produkter for formidling av kommersielle og ikke-kommersielle budskap. Markedet er alle offentlige arenaer hvor slike budskap kan formidles.

Gladlaksen - nye produkter av laks i glass (coctail-laks).

Silver bullet - lager programvare og maskinvareløsninger for programvarelisensrevisjon i bedrifter og organisasjoner

Venture Cup blir i år arrangert som regionale konkurranser, og ikke som en nasjonal. I år blir konkurransen og forelsningene kun holdt i Østlandsområdet samt i Trøndelag. Trøndelag har igjen delt sin konkurranse i to - en i Sør- og en en i Nord-Trøndelag, men hvor en vinner for hele regionen går videre som regionalvinner.

Start Norge vil kåre en av de to regionale bidragene som en nasjonal vinner til høsten. Denne vinneren kan delta i den Nordiske Cupen. Venture Cup i Trøndelag var ferdig med fase en for over en måned siden.

Venture Cup Oslo/Akershus 2004 er et fellesprosjekt der Universitetet i Oslo, Norges Landbrukshøgskole, Handelshøyskolen BI, Høgskolen i Akershus, Oslo kommune, Akershus fylkeskommune, NHO Oslo og Akershus, lokale Start-lag og Innovasjon Norge sammen med Telenor, Onsagers og Forskningsparken finansierer et gratis tilbud til studenter og andre som har gode forretningsideer.

Ved å delta i konkurransen får deltakere ved siden av muligheten til å vinne pengepremier tilbud om gratis forelesninger og veiledning innen det å kommersialisere ideer og etablere virksomhet.

Konkurransen arrangeres i to faser, og 1. juni skal deltakerne levere inn fullstendig forretningsplan hvor det kjempes om større pengepremier.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.