Vindturbiner kutter TV-signalet til bygd – NVE krever at kraftselskapet ordner opp

Vindturbiner har trolig skylden for at innbyggerne i Berle i Bremanger har mistet tv-signalene. NVE gir vindkraftselskapet tre uker på å ordne opp.

TV-masta over Bremanger blir forstyrret av vindmøller i nærheten. Nå gir NVE kraftselskapet frist til å ordne opp.
TV-masta over Bremanger blir forstyrret av vindmøller i nærheten. Nå gir NVE kraftselskapet frist til å ordne opp. Bilde: NTV
Ida OftebroIda OftebroRedaktør for Digi.no og Inside Telecom
5. feb. 2020 - 15:07

Dersom feilen ikke blir rettet, kan det bli aktuelt å stanse vindturbinene, skriver Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i et brev sendt til vindkraftselskapet Falck Renewables Wind, ifølge NRK.

Vindparken på Hennøyfjellet i Nordfjord startet driften i desember, og forstyrrelsene på TV-sendingene i bygda begynte samtidig.

NVE sendte brevet i forrige uke. De viser til målinger hvor det kommer fram at Hennøy vindkraftverk forstyrrer TV-mottakene i Berle og Sørgulen. Vindkraftselskapet må innen 20. februar legge fram en plan for hvordan de skal løse problemene.

– Falck Renewables vil innfri kravene i konsesjonen, og det inkluderer kravet i denne saken. Vi har vært i kontakt med både NVE og Norges Televisjon og forsikret dem om at vi tar dette på alvor, skriver sjef Scott Gilbert i Falck Renewables Vind i en epost til NRK.

(©NTB)

Guvernør Jurij Jevdokimov i Murmansk viste i 2007 fram et norskfinansiert kart over atomavfallsanlegget i Andrejevabukta til daværende statsminister Jens Stoltenberg da han besøkte byen. Nå har atomsikkerhetssamarbeidet opphørt.
Les også

Norges atomsikkerhetssamarbeid med Russland har opphørt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.