KRAFT

Vindkraftkommunene er fornøyde

Innbyggere i norske vindkraftkommuner er mer positive til vindkraft enn befolkningen for øvrig. 7 av 10 som kan se møllene fra huset vil ha flere.
Innbyggere i norske vindkraftkommuner er mer positive til vindkraft enn befolkningen for øvrig. 7 av 10 som kan se møllene fra huset vil ha flere. Bilde: Colourbox
Stein Jarle Olsen
7. sep. 2009 - 08:34

For noen uker siden konstaterte en undersøkelse fra Norges største vindkraftselskap, SAE Vind, at to av tre nordmenn synes vindmøller er stygge å se på.

Positive

Men i kommunene som har vindkraft er det svært mange som er positive, ifølge en ny undersøkelse fra TNS Gallup på oppdrag fra Enova.

De er mer positive enn befolkningen for øvrig, har stor tro på økte inntekter til kommunen og flere arbeidsplasser.

De som kan se vindmøllene fra der de bor er mest positive. 7 av 10 av disse ønsker mer vindkraftutbygging.

– Dette viser at det faktisk er en stor aksept i befolkningen for å ha vindmøller på land, sier områdeleder Espen Borgir Christophersen til Dagsavisen.

Les også: Vindkraft skaper få arbeidsplasser

20 prosent vind

I dag er det 185 vindmøller i drift i Norge, og 72 under bygging. Borgir Christophersen tror potensialet er på 3.000 møller.

– I dag står vindmøllene for én prosent av norsk kraftproduksjon. Det vil kunne øke til cirka 20 prosent i 2025, sier Enova-lederen, som mener undersøkelsen gir politikerne større pågangsmot for vindkraftutbygging fordi de ikke trenger å være like redde for å tråkke lokalbefolkningen på tærne.

2.189 innbyggere i kommuner med vindkraft svarte på undersøkelsen.

Les også: – Vindkraftmotstandere fortjener idiotpris

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.