KARRIERE

Vil være bonde

IKKE BEKYMRET: Senterpartiets Ola Borten Moe, som er leder av næringskomiteen på Stortinget, mener at vindkraft, økt overføringskapasitet og vannkraft er nok til å redde kraftsituasjonen i Midt-Norge.
IKKE BEKYMRET: Senterpartiets Ola Borten Moe, som er leder av næringskomiteen på Stortinget, mener at vindkraft, økt overføringskapasitet og vannkraft er nok til å redde kraftsituasjonen i Midt-Norge. Bilde: Skaug, Thomas Rasmus
Dag Yngve Dahle
1. mai 2008 - 00:19

Hvilket annet yrke kunne du tenkt deg? Jeg arbeider nå som bonde litt ved siden av, og det kunne jeg ideelt sett tenkt meg å bruke mye mer tid på - sannsynligvis i en kombinasjon med mange tilleggsproduksjoner.

Hva er ditt beste minne fra yrkeskarrieren? Som politiker er det gleden over noen gode valgresultater samt tilfredsstillelsen når viktige saker går gjennom. Som bonde er det en kombinasjon av frihet og svært konkrete resultater.

Hvilket minne fra yrkeskarrieren ville du helst vært foruten? Ingen så langt. Man trenger såpass med motgang og utfordringer for å lære og vokse.

Hva vil gjøre norsk arbeidsliv bedre? Å ha et større innslag av grupper som i dag er underrepresenterte i mange yrker. Flere kvinner, flere fremmedkulturelle og flere som kan bidra til mangfold og nytenkning. Vi bør dessuten bli langt dyktigere til å ta vare på den ressursen og kompetansen eldre arbeidstakere representerer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.