KLIMA

Vil utvikle en europeisk verdikjede for karbonfangst og -lagring

Horisont Energi har inngått en intensjonsavtale med Neptune Energi og energigiganten E.ON.

Horisont Energi, Polaris CO2-lager.
Horisont Energi, Polaris CO2-lager. Illustrasjon: Horisont Energi

Norske Horisont Energi har sammen med Errai-partneren Neptune Energy signert en intensjonsavtale med energiselskapet E.ON med mål om å utvikle en europeisk CCS-verdikjede (karbonfangst og -lagring). 

Dette skriver Horisont Energi i en børsmelding. Errai er det første kommersielle CO2-lagringsprosjektet i Norge.

Intensjonsavtalen dekker blant utvikling og finansiering av en komplett verdikjede for håndtering CO2

– Samarbeidet med E.ON og Neptune Energy er allerede sterkt. Gjennom denne avtalen utvider vi samarbeidet til å omfatte tre erfarne energiselskaper. Sammen vil vi styrke vår posisjon med tanke på å etablere en europeisk CCS-verdikjede. Gitt en tildeling av lisens for Errai, vil E.ONs deltakelse i prosjektet styrke det kommersielle grunnlaget ytterligere, sier Bjørgulf Haukelidsæter Eidesen, administrerende direktør i Horisont Energi, i børsmeldingen. 

– Et partnerskap med energigiganten E.ON støtter ambisjonen vår om å etablere Norges første kommersielle karbonlagringsprosjekt. Dette kan bidra til å nå Neptunes mål for karbonlagring, nemlig lagre mer enn det som slippes ut fra produksjonen og bruken av de solgte produktene innen 2030, sier Neptune Energys administrerende direktør i Storbritannia og Norge, Odin Estensen, i børsmeldingen.

Les også

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.