KLIMA

Vil utvikle en europeisk verdikjede for karbonfangst og -lagring

Horisont Energi har inngått en intensjonsavtale med Neptune Energi og energigiganten E.ON.

Horisont Energi, Polaris CO2-lager.
Horisont Energi, Polaris CO2-lager. Illustrasjon: Horisont Energi
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. feb. 2023 - 08:57

Norske Horisont Energi har sammen med Errai-partneren Neptune Energy signert en intensjonsavtale med energiselskapet E.ON med mål om å utvikle en europeisk CCS-verdikjede (karbonfangst og -lagring). 

Dette skriver Horisont Energi i en børsmelding. Errai er det første kommersielle CO2-lagringsprosjektet i Norge.

Intensjonsavtalen dekker blant utvikling og finansiering av en komplett verdikjede for håndtering CO2

– Samarbeidet med E.ON og Neptune Energy er allerede sterkt. Gjennom denne avtalen utvider vi samarbeidet til å omfatte tre erfarne energiselskaper. Sammen vil vi styrke vår posisjon med tanke på å etablere en europeisk CCS-verdikjede. Gitt en tildeling av lisens for Errai, vil E.ONs deltakelse i prosjektet styrke det kommersielle grunnlaget ytterligere, sier Bjørgulf Haukelidsæter Eidesen, administrerende direktør i Horisont Energi, i børsmeldingen. 

– Et partnerskap med energigiganten E.ON støtter ambisjonen vår om å etablere Norges første kommersielle karbonlagringsprosjekt. Dette kan bidra til å nå Neptunes mål for karbonlagring, nemlig lagre mer enn det som slippes ut fra produksjonen og bruken av de solgte produktene innen 2030, sier Neptune Energys administrerende direktør i Storbritannia og Norge, Odin Estensen, i børsmeldingen.

CCB Energipark har planert ut byggetomt til fremtidige anlegg som kan produsere betydelige større volumer av hydrogen. ZEGs anlegg, med kapasitet på 25 tonn trykksatt hydrogen per døgn, er under vurdering.
Les også

Her lages rent hydrogen fra norsk naturgass

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.