Vil utvide med 70.000 kvadrat i Telemark

Telemark Teknologipark vil bli Nordens beste.

Vil utvide med 70.000 kvadrat i Telemark
VIL BLI BEST: Med en utvidelse på 70.000 kvadratmeter, i tillegg til de 12.000 som allerede er i dag, vil Telemark Teknologipark bli Nordens beste produksjons- og testsenter for subsea-, olje- og gassindustrien. Illustrasjon: Telemark Teknologipark Bilde: Telemark Teknologipark

– Med 1000 nye arbeidsplasser vil vi sette Notodden på det internasjonale teknologikartet, sier gründer Thor Olav Sperre om Telemark Teknologipark.

Sperre mener dette er mulig å få til, dersom målet realiseres. Man han ønsker nå en mangedobling av produksjons- og testingsarealet.

Parken har i dag 12.000 kvadratmeter med testanlegg og produksjon for en rekke selskaper innen olje- og gassindustrien. Nå ønsker de å bygge ut 70.000 kvadratmeter ekstra for høyteknologisk produksjon og test av subsea-produkter.

Les også: Shell tillater bruk av mobil offshore

Ikke bare blues

– Målet for Telemark Teknologipark har ikke endret seg siden vi tok det første spadetaket i 2007. Vi skal bli Nordens mest komplette test- og produksjonssenter for subsea-, olje-, og gassindustrien. Suksessen vi har hatt med de to første byggetrinnene viser at vi er godt i rute, sier Sperre.

– Parken ligger midt i hjertet av Telemark på Østlandet. Men det hindrer ikke satsningsviljen. Og nå snakker folk om Notodden som en voksende teknologiby, ikke bare Norges bluesby, heter det i en melding fra Teknologiparken.

Sperre opplyser at parken nå åpner for videre ekspansjon gjennom salg av tomter, oppføring av egne bygg og utleie av lokaler for interesserte som ønsker å være med.

Les også: Dette mener bransjen om ny oljeminister

God tilgang på arbeidskraft

Planene er utarbeidet i et samarbeid mellom Telemark Teknologipark, Notodden Kommune og næringsutviklingsselskapet Notodden Utvikling AS. John Terje Veseth, daglig leder i Notodden Utvikling AS, mener ifølge meldingen, at beliggenheten i innlandskommunen Notodden ikke er et hinder for Telemark Teknologipark.

– Vi har egen helikopterplass i parken og bare et steinkast unna oss ligger Notodden flyplass. Vi ligger helt inntil Europavei 134 som binder Øst- og Vestlandet sammen, og på toppen av det hele har Heddalsvatnet som transportåre et stort potensiale. Parken ligger sentralt plassert i vannkanten og nedover Telemarkskanalen kan vi frakte større konstruksjoner enn på landeveien direkte til nasjonale og internasjonale havner, sier Veseth.

Veseth mener også det er god tilgang til kvalifisert arbeidskraft i området.

– Vi kan med denne satsningen tilby spennende jobber i nærområdet for alle i Kongsbergregionen og for all den kvalifiserte arbeidskraften som finnes innenfor subsea- olje- og gassbransjen i resten av Telemark.

Les også:

Slik kan Barentshavet se ut i 2030

Statoil går for plattform på Snorre-feltet

Vil utvinne olje fra kull på Svalbard