INDUSTRI

Vil utvide med 70.000 kvadrat i Telemark

Telemark Teknologipark vil bli Nordens beste.

VIL BLI BEST: Med en utvidelse på 70.000 kvadratmeter, i tillegg til de 12.000 som allerede er i dag, vil Telemark Teknologipark bli Nordens beste produksjons- og testsenter for subsea-, olje- og gassindustrien. Illustrasjon: Telemark Teknologipark
VIL BLI BEST: Med en utvidelse på 70.000 kvadratmeter, i tillegg til de 12.000 som allerede er i dag, vil Telemark Teknologipark bli Nordens beste produksjons- og testsenter for subsea-, olje- og gassindustrien. Illustrasjon: Telemark Teknologipark Bilde: Telemark Teknologipark
Lars TaraldsenLars TaraldsenJournalist
7. nov. 2013 - 16:07

– Med 1000 nye arbeidsplasser vil vi sette Notodden på det internasjonale teknologikartet, sier gründer Thor Olav Sperre om Telemark Teknologipark.

Sperre mener dette er mulig å få til, dersom målet realiseres. Man han ønsker nå en mangedobling av produksjons- og testingsarealet.

Parken har i dag 12.000 kvadratmeter med testanlegg og produksjon for en rekke selskaper innen olje- og gassindustrien. Nå ønsker de å bygge ut 70.000 kvadratmeter ekstra for høyteknologisk produksjon og test av subsea-produkter.

Les også: Shell tillater bruk av mobil offshore

Ikke bare blues

– Målet for Telemark Teknologipark har ikke endret seg siden vi tok det første spadetaket i 2007. Vi skal bli Nordens mest komplette test- og produksjonssenter for subsea-, olje-, og gassindustrien. Suksessen vi har hatt med de to første byggetrinnene viser at vi er godt i rute, sier Sperre.

– Parken ligger midt i hjertet av Telemark på Østlandet. Men det hindrer ikke satsningsviljen. Og nå snakker folk om Notodden som en voksende teknologiby, ikke bare Norges bluesby, heter det i en melding fra Teknologiparken.

Sperre opplyser at parken nå åpner for videre ekspansjon gjennom salg av tomter, oppføring av egne bygg og utleie av lokaler for interesserte som ønsker å være med.

Les også: Dette mener bransjen om ny oljeminister

God tilgang på arbeidskraft

Planene er utarbeidet i et samarbeid mellom Telemark Teknologipark, Notodden Kommune og næringsutviklingsselskapet Notodden Utvikling AS. John Terje Veseth, daglig leder i Notodden Utvikling AS, mener ifølge meldingen, at beliggenheten i innlandskommunen Notodden ikke er et hinder for Telemark Teknologipark.

– Vi har egen helikopterplass i parken og bare et steinkast unna oss ligger Notodden flyplass. Vi ligger helt inntil Europavei 134 som binder Øst- og Vestlandet sammen, og på toppen av det hele har Heddalsvatnet som transportåre et stort potensiale. Parken ligger sentralt plassert i vannkanten og nedover Telemarkskanalen kan vi frakte større konstruksjoner enn på landeveien direkte til nasjonale og internasjonale havner, sier Veseth.

Veseth mener også det er god tilgang til kvalifisert arbeidskraft i området.

– Vi kan med denne satsningen tilby spennende jobber i nærområdet for alle i Kongsbergregionen og for all den kvalifiserte arbeidskraften som finnes innenfor subsea- olje- og gassbransjen i resten av Telemark.

Les også:

Slik kan Barentshavet se ut i 2030

Statoil går for plattform på Snorre-feltet

Vil utvinne olje fra kull på Svalbard  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.