SOLENERGI

Vil tilby totalløsning: Nå skal Tesla selge solceller

Kjøper Solarcity.

Bilde: Tesla
Marius ValleMarius ValleJournalist
1. aug. 2016 - 14:25

Tesla vil trolig snart kunne selge deg både solceller, batteripakker og en bil du kan lade med strømmen du har generert.

Tesla og Solarcity melder at de har kommet til enighet om et oppkjøp. 

Solarcity er en amerikansk leverandør av solcelletjenester. De designer og installerer solcellesystemer. Selskapet ble grunnlagt i 2006, av Elon Musks fettere Peter og Lyndon Rive.

Musk, som er administrerende direktør i Tesla Motors, er også styreleder i Solarcity, hvor han eier 22 prosent av aksjene. 

Oppkjøpet er et ekko fra Elon Musks nye «master plan», som han presenterte forrige måned.

Her la han frem planer om å slå sammen de to selskapene for å tilby integrerte løsninger med Powerwall og solceller.

Tesla-sjef Elon Musk er en stor aksjonær i Solarcity.
Tesla-sjef Elon Musk er en stor aksjonær i Solarcity. Foto: Eirik Helland Urke

Hele løsningen fra én leverandør

I pressemeldingen fra Tesla heter det at de fusjonerte selskapene blir verdens eneste selskap som leverer vertikalt integrert bærekraftig energi.

Som følge av kjøpet skal det i følge pressemeldingen bli lavere utstyrspris, installasjonspris og mer effektiv produksjon. Løsningen skal også kunne kjøpes via Teslas egne butikker internasjonalt.

Kjøpet skjer via overføring av aksjer til en verdi på 2,6 milliarder amerikanske dollar. Solarcity-aksjonærer mottar 0,11 Tesla-aksjer for hver Solarcity-aksje, som betyr en pris på 25,37 dollar per Solarcity-aksje. 

Kan innhente bedre tilbud

Solarcity har imidlertid en 45 dagers «go shop»-periode, som vil si at Solarcity kan innhente andre tilbud i denne perioden.

Det er forventet at sammenslåingen gjennomføres i løpet av fjerde kvartal.

Det gjenstår imidlertid å få aksjonærene i begge selskapene om bord. Elon Musk og Rive-brødrene har sagt fra seg retten til å stemme over forslaget når aksjonærene skal ta stilling til det, ifølge Fortune, som omtalte saken før den var bekreftet. 

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.