DATATELE

Vil stoppe LGs superspiller

DOBBELVINNER: LG BH100 spiller både HD DVD og Blu-Ray-formatet i full kvalitet, og for det ble spilleren både kåret til "Best in show" og beste produkt i kategorien for hjemmevideo under CES. Spilleren er dyr, men gjør at du kan se akkurat de filmene du liker - uten å tenke på om spilleren din er kompatibel.
DOBBELVINNER: LG BH100 spiller både HD DVD og Blu-Ray-formatet i full kvalitet, og for det ble spilleren både kåret til "Best in show" og beste produkt i kategorien for hjemmevideo under CES. Spilleren er dyr, men gjør at du kan se akkurat de filmene du liker - uten å tenke på om spilleren din er kompatibel. Bilde: LG
Mona StrandeMona StrandeJournalist
19. jan. 2007 - 15:25

Det er organisasjonen DVD Forum som vil hindre at LGs BH100 kommer i butikkene.

Mangler HDi-støtte

DVD Forum, som har ansvar for HD-DVD-standarden, har sagt at de ikke vil godkjenne LG-spilleren slik den er i dag.

Årsaken skal være spillerens mangel på støtte for HDi, som er teknologien som håndterer interaktiviteten i HD-DVD-standarden. Uten støtte for HDi kan BH100 bare kunne spille filmen - uten menyer, ekstra innhold, eller mulighet for å spole frem og tilbake.

Må fjerne logo

Ifølge IGN News er ikke dette det eneste problemet for LG. Uten DVD Forums tillatelse, kan ikke den nye spilleren bære HD-DVD-logoen. Eventuelle kjøpere får heller ikke rett til brukerstøtte dersom det skulle bli noe feil med maskinen deres.

I tillegg kan LG allerede være på svært tynn is, siden de viste frem spilleren på CES uten tillatelse fra DVD Forum.

Kan bli rettssak

I utgangspunktet skulle spilleren ut på markedet i USA allerede i februar, men nå truer DVD Forum med rettssak.

LGs BH100 fikk stor oppmerksomhet under forbrukerelektronikkmessen CES i Las Vegas forrige uke. Der ble den kombinerte Blu-ray/HD-DVD-spilleren både kåret til "Best in show" og beste produkt i kategorien for hjemmevideo.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.