MARITIM

Vil sikre hydrogenferge til norsk industri med pakke på 200–300 millioner

Torghatten vil i løpet av noen måneder velge verft for bygging av  to nye ferger som  skal gå på hydrogen. Fellesforbundet og SV vil sikre at kontraktene havner i Norge ved hjelp av en pakke på 200–300 millioner kroner.

Fellseforbundets leder Jørn Eggum og Lars Haltbrekken fra SV går sammen og foreslår at det bevilges 200-300 millioner kroner  over statsbudsjettet for 2023 som skal sikre at hydrogenfergene til Vestfjorden går til norsk industri og verft.
Fellseforbundets leder Jørn Eggum og Lars Haltbrekken fra SV går sammen og foreslår at det bevilges 200-300 millioner kroner over statsbudsjettet for 2023 som skal sikre at hydrogenfergene til Vestfjorden går til norsk industri og verft. Foto: Eirik Helland Urke
Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
31. aug. 2022 - 14:30

Leder i Fellesforbundet, Jørn Eggum, og stortingsrepresentant Lars Haltbrekken fra SV går sammen om å presse regjeringen til å ta grep som sikrer at fergekontrakten går til et norsk verft.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.