KARRIERE

Vil selge fotballproffer

MER RÅSKAP: Jonny Tungen (37), gründer av IKT-selskapet Intelligent Quality (IQ) savner mer råskap i Norge og drømmer om fotballbransjen.
MER RÅSKAP: Jonny Tungen (37), gründer av IKT-selskapet Intelligent Quality (IQ) savner mer råskap i Norge og drømmer om fotballbransjen. Bilde: IQ
Dag Yngve Dahle
1. feb. 2008 - 13:10

Hvilket annet yrke kunne du tenkt deg? Hadde jeg kunne velge fritt, så ville jeg vært fotballproff Drømmen er nok å bli fotballagent når jeg om fem til ti år trenger nye utfordringer. Men hvis jeg skal være realistisk, ville det nok vært noe fysisk, kanskje snekker. Når det er sagt, har jeg drømmejobben i dag.

Hvilket yrke kunne du absolutt ikke ha tenkt deg? Jeg misunner ikke personell i helsevesenet, for eksempel folk som jobber på aldershjem. Jeg har utrolig stor respekt for de som under vanskelige rammebetingelser påtar seg ansvaret for eldre.

Hva er ditt beste minne fra yrkeskarrieren? Akkurat nå føler jeg at det er dagen jeg startet IQ, men det har ikke alltid vært slik. Jeg ser svært sjelden bakover. Det er jo det som er foran oss vi kan gjøre noe med.

Hva vil gjøre norsk arbeidsliv bedre? Subjektivt sagt av en enkel gudbrandsdøl: Jeg tror Janteloven er en utfordring for mange. Å stå frem med store planer og visjoner er vanskelig. Jeg mener vi er for beskjedne. Alt for mange står med lua i hånda. Vi tør ikke, eller klarer ofte ikke, å tro nok på egne ferdigheter og tenke stort nok. Vi må kanskje bli ”råere".

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.