IT

Vil saksøke regjeringen

MISFORNØYD: Fredrik Syversen i IKT Norge vil saksøke regjeringen om ikke det innføres en overgangsordning for avviklingen av hjemme-PC-ordningen.
MISFORNØYD: Fredrik Syversen i IKT Norge vil saksøke regjeringen om ikke det innføres en overgangsordning for avviklingen av hjemme-PC-ordningen. Bilde: Espen Zachariassen
Stein Jarle Olsen
2. nov. 2009 - 08:31

I forslaget til statsbudsjett som ble framlagt nylig, kom det frem at regjeringen vil avvikle ordningen som gjorde at arbeidstakere kunne betale for hjemme-PC-utstyr inntil 10.000 kroner via bruttolønnstrekk hver måned, og dermed spare skatt.

– Vi har vært i kontakt med skatteadvokat, som mener vi kan ha grunnlag for en sak. Alt arbeidet som er lagt ned i salg som nå ikke blir noe av og lagerbeholdning, gir mulighet for å søke kompensasjon fra staten, sier Fredrik Syversen, direktør for næringsutvikling i IKT Norge, til Finansavisen.

Brått

Bransjeorganisasjonen mener avviklingen er urettferdig, og skulle i det minste ønsket seg en overgangsordning.

Slik det er nå, var 13. oktober siste mulige dato for å inngå en hjemme-PC-avtale.

IKT Norge mener samtidig at regjeringen har brukt feil tallmateriale når de har kalkulert hvor mye skatt de går glipp av som følge av ordningen.

Tall fra 2005 er benyttet, og man har derfor kommet frem til at 264.000 får en skattefordel.

Skal diskutere

IKT Norge mener det riktige tallet er 100.000, etter at ordningen ble strammet kraftig inn etter 2005.

– Vi har tatt imot innspill og skal diskutere vår innstilling senere. Vi kommer til å ta opp feil i tallbruken med departementet, sier Thomas Breen (Ap) i Finanskomitéen til Finansavisen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.