BYGG

Vil redusere byggesaksgebyrene

LAVERE GEBYERER: -Vi vil ha 15 prosent lavere byggesaksgebyrer for passivhus, sier byråd i Oslo, Bård Folke Fredriksen (H).
LAVERE GEBYERER: -Vi vil ha 15 prosent lavere byggesaksgebyrer for passivhus, sier byråd i Oslo, Bård Folke Fredriksen (H).Bilde: Truls Tunmo
Truls Tunmo
23. juni 2010 - 14:59

Bystyret har vedtatt at Oslo kommune skal delta i FutureBuilt, hvor Oslo og Drammen samarbeider om mer klimavennlig utbygging i regionen.

– Innen 2020 skal de to byene få frem cirka 30 forbildebygg og byområder. Målet er å halvere klimagassutslippene, sier byråd i Oslo, Bård Folke Fredriksen (H).Lavere gebyrer

På en pressebefaring i det nye Bellona-huset i Oslo i ettermiddag, sa Fredriksen at byrådet vil gå i bresjen for å få fart på utbygging av lavenergi- og passivhus.

– Vi foreslår derfor å redusere byggesaksgebyrene med 15 prosent for prosjekter som tilfredsstiller Norsk Standard 3700 (kriterier for passivhus) og kravene i FutureBuilt, sa Fredriksen.Viktig for Oslo

Han påpekte at det er viktig for Oslo kommune som en stor utbygger å bidra til å redusere klimautslippene på byggesiden.

– Oslo kommune har satt et ambisiøst mål om 50 prosent reduksjon av klimagassutslipp i forhold til 1990-nivå innen 2030.

Dette er et sterkt signal til byggebransjen om at byrådet ønsker at det skal bygges klimavennlige bygg med lavt energiforbruk i Oslo, sa Fredriksen.Bellona-huset først

Bellona-huset er det første FutureBuilt-forbildeprosjektet som ferdigstilles i Oslo. Når det står ferdig i desember vil det bli Norges mest energieffektive forretningsbygg.

Bygget vil oppnå energiklasse A etter den nye energimerkeordningen. Det er også valgt klimaeffektive byggematerialer.– Ambisiøst miljøbygg

– Visjonen for Bellona og utbygger Aspelin Ramm har vært å realisere et ambisiøst miljøbygg innenfor kommersielle rammer, sa administrerende direktør i Aspelin Ramm, Peter Groth.

Les mer: Bellona med signalbygg

Bellona-huset møter konkurranse

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.