BYGG

Vil redde jobben med lønnskutt

LITT SLANKERE: Lommeboka til Icopal-arbeiderne blir litt mer slunken nå som de har akseptert midlertidig lønnskutt ut 2009.
LITT SLANKERE: Lommeboka til Icopal-arbeiderne blir litt mer slunken nå som de har akseptert midlertidig lønnskutt ut 2009. Bilde: colourbox.com
Stein Jarle Olsen
26. jan. 2009 - 10:52

600 ansatte hos byggevareleverandøren Icopal aksepterer midlertidig lønnskutt ut 2009.

3,5 prosent

De ansatte går ned 3,5 prosent, og vil bli justert opp igjen fra begynnelsen av 2010.

Reduksjonen er et av flere sparetiltak hos Icopal som følge av markant nedgang i omsetningen etter at finanskrisen satte inn.

– Vi er svært takknemlig for at de tillitsvalgte har gått med på dette, og har respekt for at det har vært en vanskelig beslutning for dem å ta. Etter en grundig felles gjennomgang av virksomheten og markedssituasjonen, er vi imidlertid enige om at dette er nødvendig for å bevare så mange arbeidsplasser som mulig, sier konserndirektør Lars Næss i Icopal Norden i en pressemelding.

Forsiktig optimisme

Også Icopal har forvetninger til regjeringens krisepakke.

Selskapet ser på markedet med "nøktern optimisme", og skriver i meldingen at de forventer at krisepakken og ytterligere rentenedsettelser vil bremse nedgangen i nybygg og sette fart på rehabiliteringsmarkedet igjen.

– Situasjonen er alvorlig, og vi må tilpasse oss et langt tøffere marked. Samtidig er det mye som tyder på at markedet vil kunne bedre seg allerede til neste år. Vi prioriterer derfor tiltak som gjør at vi i størst mulig grad kan slippe permanente oppsigelser, sier Næss.

Les også: Fundo-ansatte uten desemberlønn

Eramet permitterer 400

Permitteringsras hos Ruukki