IT

Vil lagre tastetrykkene i ett år

Rune Fløisbonn leder politiets fremste team av eksperter på computer forensics. Men politiets ressurser er små, og de står reelt sett maktesløse overfor en kriminell "nisje" som passerte narkotikahandelen i USA i fjor.
Rune Fløisbonn leder politiets fremste team av eksperter på computer forensics. Men politiets ressurser er små, og de står reelt sett maktesløse overfor en kriminell "nisje" som passerte narkotikahandelen i USA i fjor. Bilde: PAAL LEVERAAS
Dag Yngve Dahle
25. jan. 2008 - 07:41

Politiet vil registrere og lagre informasjon om hvem du utveksler e-poster med.

Skal ta kriminelle

De vil også lagre informasjon om hvem du snakker med i fasttelefon, mobiltelefon og bredbåndstelefon.

Begrunnelsen er kampen mot kriminalitet og terror.

- Hvis viktige elektroniske spor blir slettet, blir etterforskningen enda vanskeligere eller umulig. Dagens lovgivning om at disse dataene kan slettes, er rett og slett i ubalanse med utviklingen, sier Rune Fløisbonn, leder i datakrimavdelingen i Kripos, til Aftenposten.

- Svermeri

Lagring av data er viktig, mener han.

- For eksempel kan et drapsoffer bli funnet først flere måneder etter at drapet er begått. Etterforskning er en tidkrevende prosess, som ofte kan føre til forskyving av tidslinjene, sier Fløisbonn.

Datatilsynet raser mot forslaget.

- Uhyrlig. Dette er totalitært svermeri, sier Georg Apenes, sjef i Datatilsynet.

Nettkamp mot EUs lagringsdirektiv

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.