KARRIERE

Vil ikke være finansbyråkrat

POSITIVT: Liker basketaken med representanter fra oljeindustrien.
POSITIVT: Liker basketaken med representanter fra oljeindustrien. Bilde: Bellona
Dag Yngve Dahle
20. nov. 2007 - 10:42

Hvilket annet yrke kunne du tenkt deg? Jeg har drømmejobben nå, men det er klart at jeg som miljøverner ser ting jeg kunne utrettet om jeg var på andre siden av bordet, enten i industrien eller politikken. Klimakrisen krever samfunnsendring. Samfunnsendring får vi bare gjennom politisk lederskap i samhandling med visjonære industrialister og et aktivt sivilsamfunn.

Hvilket yrke kunne du absolutt ikke ha tenkt deg? Enhver jobb som ikke har til formål å endre og forbedre samfunnet, vil for meg resultere i motivasjonssvikt. Spesielt trist må det være å jobbe som underordnet ansatt i Finansdepartementet, med ledere som trenerer alle andres forsøk på samfunnsendring og som lever i et sosialøkonomisk kunnskapsvakuum.

Hva er ditt beste minne fra yrkeskarrieren? Noe av det artigste med å jobbe i Bellona, er at vi jevnlig havner i basketak med oljeindustriens representanter. Gjentatte og avslørte løgner om skattenivå, miljøavgifter og vanskelighetsgraden ved miljøtiltak har gitt disse menneskene lav troverdighet, så debattene vinnes lett. Dessverre er det kjøttvekta som teller, så når det er samsvar mellom oljeindustriens interesser og statens kontantstrøm fra sokkelen, får de det som de vil – selv med komiske argumenter.

Hva vil gjøre norsk arbeidsliv bedre? Jeg jobber en organisasjon med aksjonister, jurister, ingeniører, biologer, økonomer og journalister – fra flere nasjoner. Jeg tror denne bredden – som alle arbeidsgivere burde tilstrebe – er en styrke. Jeg tror også tilstedeværende ledelse er viktig for å skape trygghet og utvikling hos medarbeidere. Her vet jeg at vi selv har et stort forbedringspotensial.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.