KARRIERE

Vil ikke jobbe for seg selv

SELSKAP: Svein Erik Davidsen (40), administrerende direktør i Canal Digital Norge, synes det blir for ensomt å skulle være selvstendig næringsdrivende.
SELSKAP: Svein Erik Davidsen (40), administrerende direktør i Canal Digital Norge, synes det blir for ensomt å skulle være selvstendig næringsdrivende. Bilde: Erlend Aas / Scanpix

Hvilket annet yrke kunne du tenkt deg?

Jeg stortrives i dag som leder av et stort selskap, med en velkjent merkevare og dyktige kolleger. Skulle jeg prøve en annen type jobb, måtte det være en jobb med helt annen type problemstillinger. Det kan enten mer case-basert, eller en jobb der jeg driver med utvikling av mennesker og organisasjoner.

Hvilket yrke kunne du absolutt ikke ha tenkt deg?

Jeg ville ikke trives med å drive en virksomhet alene, uten et miljø rundt meg og uten inspirasjon fra kolleger. Jeg ville heller ikke jobbet hjemmefra. Selv om man er i et virtuelt miljø, er man isolert. Jeg tror å være i et fysisk miljø utenfor hjemmet gir oss svært mye.

Hva er ditt beste minne fra yrkeskarrieren?

Det må være når Canal Digital i 2002 sikret fotball-VM for norske TV-seere etter at NRK og TV2 takket nei til rettighetene, og vi sto i fare for ikke å få VM på norske skjermer. Det var en gledens dag for meg, mine ansatte og våre kunder. Alle kamper ble sendt direkte. Det kostet, men det gikk kommersielt bra.

Hva vil gjøre norsk arbeidsliv bedre?

Norsk arbeidsliv er godt! Men vi kan fortsatt utvikle flere talenter. Mange brenner inne med spesielle ferdigheter som kan utvikles betydelig - til glede for både arbeidsgiverne og den enkelte. Dette bør egentlig starte allerede i skolen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.