KARRIERE

Vil ikke bli flyger

INGEN PILOT: Mange av de spurte i denne spalten har drømt om å bli flyger. Margareth Øvrum, konserndirektør for teknologi og ny energi i StatoilHydro, kan aldri tenke seg å bli det.
INGEN PILOT: Mange av de spurte i denne spalten har drømt om å bli flyger. Margareth Øvrum, konserndirektør for teknologi og ny energi i StatoilHydro, kan aldri tenke seg å bli det. Bilde: Scanpix
Dag Yngve Dahle
1. mai 2008 - 00:25

Hvilket annet yrke kunne du tenkt deg?

Da ville jeg ha vært veterinær. Jeg har vokst opp på gård og er faktisk odelsjente. Denne bakgrunnen gjør at jeg alltid har vært glad i dyr. På et tidspunkt vurderte jeg seriøst å bli veterinær.

Hvilket yrke kunne du absolutt ikke ha tenkt deg?

Det er mange yrker jeg ikke kunne tenke meg. Jeg ville ikke ha vært pilot, brøytebilsjåfør eller kaptein på standby-båt i Nordsjøen. De gjør alle en fenomenal jobb, men det er ikke noe for meg.

Hva er ditt beste minne fra yrkeskarrieren?

Jeg har mange gode minner i forbindelse med resultater som er er oppnådd, for eksempel gjennom samarbeid med andre eller når noen av mine medarbeidere har gjort en spesielt god jobb.

Hva vil gjøre norsk arbeidsliv bedre?

Jeg tror det er veldig viktig å fokusere på kompetansebygging. Vi ser at dette blir en viktigere konkurransefaktor for næringslivet. Norge kan sjelden konkurrere på kostnader, men vi hevder oss på flere områder når det gjelder kunnskap. Dette må vi bygge videre på. I tillegg er næringslivets kompetanseprofil og satsing på kompetansetiltak viktig når det gjelder å tiltrekke seg talenter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.