KARRIERE

Vil ha førskole for 16-åringer

VIL TETTE HULL: For mange kan gapet i pensum fra ungdomsskolen til videregående virke bunnløst. Det kan forkurs kanskje rette på.
VIL TETTE HULL: For mange kan gapet i pensum fra ungdomsskolen til videregående virke bunnløst. Det kan forkurs kanskje rette på.
17. mars 2010 - 07:56

Ungdom med kunnskapshull fra ungdomsskolen kan få et tilbud om forkurs før de begynner for fullt på videregående.

– Om det gikk skeis på ungdomsskolen og du ønsker å kunne fagene fra grunnskolen skikkelig, har du i dag ikke noe tilbud. Vi må finne en måte å gi dette på, sier Marianne Aasen (Ap), leder i utdanningskomiteen på Stortinget, til Dagsavisen.

VG0

Torsdag legger komiteen fram sin innstilling til stortingsmeldingen om Utdanningslinja. Aasen mener et forkurs for videregående skole – omtalt som VG0 – er nødvendig for å tette kunnskapshull.

– Vi har ikke tatt stilling til om dette skal være et sommerkurs, moduler eller et halvår med skole. Men vi må finne et tilbud til ungdom som står i fare for å falle ut av skolen, eller for dem som ønsker seg tilbake, sier Aasen.

Krever fleksibilitet

Rektor ved Sogn videregående skole, Elin Stavrum, sier det er viktig å kombinere et slikt tilbud med fagene som elevene er interesserte i, så de ikke går på nok et år med bare teori.

– Her snakker vi om ungdom som er lite motiverte og kanskje har en dårlig skolebakgrunn. Noen lærer fort bare de får riktig lærer og riktig opplegg, mens andre vil trenge mer tid. Derfor må det være fleksibilitet i opplegget, sier Stavrum. Hun legger til at man allerede tidlig på ungdomsskolen vet hvilke elever dette gjelder, og mener de må tas ut til strakstiltak. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.