KARRIERE

Vil ha flere jenter på IT-studier

IT-studium: Faglig interessante detaljer på IT-camp, mener de mulig kommende studentene (f.v.) Arna Strømmevold, Beate Hop samt prosjektleder Nina Kotte.Styring av lystavle er blant de tekniske detaljene under to IT-camper for jenter ved NTNU.
IT-studium: Faglig interessante detaljer på IT-camp, mener de mulig kommende studentene (f.v.) Arna Strømmevold, Beate Hop samt prosjektleder Nina Kotte.Styring av lystavle er blant de tekniske detaljene under to IT-camper for jenter ved NTNU. Bilde: Bjørn Lønnum Andreassen
Bjørn Lønnum AndreassenBjørn Lønnum Andreassen
11. mars 2009 - 09:45

Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) svir nå av 420.000 kroner på to arrangementer der tenåringsjenter blir hentet fra hele landet til omvisning og foredrag.

IT-camp

”IT-camp” kalles satsingen, som er ny av året, og der meningen er å rekruttere flere jenter til IKT-fagene.

– Hvis det virker er det verdt det, men svaret har vi først ved søknadsfristen 15. april. Noen av jentene går første og andre år på videregående enda, og det vil vise seg i lengre perspektiv om det virker – sier prosjektleder Nina Kotte.

To-tre overnattinger, kost, losji og transport får de utvalgte jentene gratis.– Ønsker jenter

Kotte forklarer at IT-campen ikke direkte handler om å få flere studenter generelt, selv om instituttene finansieres blant annet etter antall uteksaminerte studenter.

– Fagmiljøene ønsker flere jenter fordi det er viktig for bransjen. Det er et sosialt spørsmål, men også et spørsmål om kompetanse. Alle bransjer tjener på en fornuftig blanding mellom kjønnene, bedyrer Kotte.

– Mer innsikt

Beate Hop (16) har tatt turen fra Karmøy og mener IT-camp gir bedre innsikt i fagene.

– Vi får vite hva fagene går ut på i stedet for bare å høre hva man kan bli, så dette er bra. NTNU er veldig annerledes og mer spennende enn jeg trodde, og jeg viste ikke at data kunne være såpass spennende – for her får vi gå i dybden og vite mer om faget.

Arna Strømmevold (17) fra Tynset synes det er gøy å prøve ut teknisk utstyr.

– Vi får prøve ting vi ellers ikke ville fått prøvd og det er mer enn ventet. Jeg trodde IT-camp ville være mer informasjon i stedet for utprøving, sier hun, og er ellers enig med Hop.

Les også:

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.