OFFSHORE

Vil ha dyr olje

12. mars 2001 - 14:20

– Vi må ikke la oss påvirke av unge meglere i finansmiljøene som overfokuserer kortsiktige resultater. Hvis oljeprisen fluktuerer som den har gjort, får vi ikke den langsiktige utviklingen vi trenger, uttalte Wiborg nylig på et internasjonalt seminar om fremtidenes energiresursser.

Wiborg tror ikke det er tilfeldig at Opec-landene vil øke oljeprisen til over 28 dollar pr. fat. Prisen mange land må betale for å bruke kull uten de miljøproblemer som tidligere var forbundet med denne energiformen, ligger til sammenlikning på 30 dollar pr. oljefatekvivalent.

Andre energiformer kan også ta opp konkurransen med olje på sikt. Oljesand i Canada og i andre land kan utvinnes med moderate miljøproblemer til mellom 15 og 20 dollar pr. oljeekvivalent.

Wiborg er også bekymret for rekrutteringen til energiindustrien. Han ser ungdommens fallende interesse for slike jobber som en av de største truslene mot miljøet i dag. De unge i dag velger bort realfagene og satser på andre yrker. De ser på energiindustrien, og deres arbeid med fossile energikilder, som de som først og fremst forurenser jorden. Mangelen på rekruttering hemmer utviklingen av industrien. Vi er likevel avhengig av fossile energikilder i mange tiår fremover for å dekke vårt energibehov.

– Det er på tide å fortelle ungdommen om deres mulighetene til å få interessante jobber og til å bli med på å skape en renere og mer effektiv energiindustri, sier Wiborg.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.