KARRIERE

Vil ha 70 prosent sykelønn

Tidligere Høyre-politiker Kristin Clemet kritiserer nå "gamlepartiet" for å miste motet i sykelønnsdebatten.
Tidligere Høyre-politiker Kristin Clemet kritiserer nå "gamlepartiet" for å miste motet i sykelønnsdebatten. Bilde: Erik Johansen / Scanpix
11. feb. 2010 - 07:34

Den konservative tenketanken Civita, der tidligere Høyre-statsråd Kristin Clemet er leder, foreslår 70 prosent lønn under sykdom for å få ned sykefraværet.

Kritisk til partiene

Forslaget kommer i en fersk Civita-rapport, der Clemet uttrykker seg svært kritisk om sitt gamle parti og de øvrige på borgerlig side:

– For kort tid siden var både Høyre, Frp, KrF og Venstre for kutt i ytelsene under sykdom. Nå har alle endret oppfatning. Det kan jo ikke være fordi det går rett vei med fraværet. Det skyldes nok heller at motet svikter, og at man er redd for å gjøre noe som man tror er upopulært, sier Clemet ifølge VG.

Hun legger til at hun tror det er en feil strategi, og at folk skjønner at politikerne må ta grep.

Vil løfte uføretrygden

Civita ønsker å kombinere kuttet i sykelønn med et tilsvarende løft i uføretrygd, nemlig opp til 70 prosent av lønnen man hadde før man ble ufør.

– Det er for galt at man skal ha full lønn når man er syk i en kort periode, mens man skal ha langt mindre når man er varig utstøtt og så syk at man ikke kan jobbe i det hele tatt, sier Clemet.

Civita har regnet ut at staten totalt vil spare 14 milliarder kroner på en slik ordning. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.