KRAFT

Vil gjøre Follum til energisentral

ENERGISENTRAL: På Follum i Hønefoss vil Norske Skog, Vardar og Ringeriks-Kraft gå sammen om å bygge et multibrenselanlegg som skal kunne produsere 300 GWh energi i året.
ENERGISENTRAL: På Follum i Hønefoss vil Norske Skog, Vardar og Ringeriks-Kraft gå sammen om å bygge et multibrenselanlegg som skal kunne produsere 300 GWh energi i året. Bilde: Norske Skog
Mona StrandeMona StrandeJournalist
6. jan. 2009 - 08:31

Prosjektet har en investeringsramme på over 400 millioner kroner, og skal stå ferdig innen utgangen av 2011.

– Her skal vi bygge en topp moderne energisentral som tar imot sortert restavfall fra nesten en halv million mennesker og gjenvinner opp mot 100 % av energien, sier prosjektleder Ole Petter Løbben i en pressemelding.

100.000 tonn avfall

De forventer at det nye anlegget skal gi en årlig energiproduksjon på opp mot 300 GWh, basert på forbrenning av sortert restavfall fra det sentrale østlandsområdet og biomasse fra papirproduksjonen ved Norske Skog Follum.

Multibrenselanlegget skal kunne håndtere cirka 100.000 tonn organisk avfall, noe som tilsvarer den sorterte avfallsmengden for nærmere en halv million mennesker.

Samarbeidspartnerne håper energisentralen når den blir ferdig kan få stå for behandlingen av organisk avfall som i dag fraktes ut av regionen til forbrenning.

Moderne renseteknologi

Anlegget plasseres i tilknytning til papirfabrikken på Follum. Plasseringen gjør investeringskostnadene mye mindre, siden de kan bruke eksisterende infrastruktur.

Samtidig kan energien som produseres utnyttes direkte i papirfabrikken.

– Vi vil benytte moderne forbrennings- og renseteknologi. Samarbeidet mellom de tre partene gir oss både gjennomføringskraft og kompetansen til å realisere et så ambisiøst prosjekt. Vi ønsker å stikke spaden i jorda innen utgangen av 2009 og sette anlegget i drift i løpet av 2011, sier Løbben i pressemeldingen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.