BYGG

Vil gjøre det lettere å få gjennomslag for boligklager

Regjeringen vil fjerne «selges som den er»-forbeholdet.

Regjeringen ønsker å fjerne forbehold i boligkontraktene slik at mer av ansvaret ved salg ligger på eier og selger.
Regjeringen ønsker å fjerne forbehold i boligkontraktene slik at mer av ansvaret ved salg ligger på eier og selger. Illustrasjonsfoto: Diakrit/Kavlie-Borge
31. aug. 2018 - 08:52
 

Regjeringen vil foreslå endringer i avhendingsloven for å skyve mer ansvar over på selger og de profesjonelle partene i et boligsalg.

Forslaget til endring har ifølge Dagens Næringsliv tre hovedpunkter. Blant annet ønsker regjeringen å fjerne forbeholdet om at «boligen selges som den er».

– Nå må man vise til at en mangel er vesentlig for å klage, men ved å ta bort forbeholdet kan mange flere mangler kunne gjøres gjeldende, sier statssekretær Sveinung Rotevatn (V) i Justisdepartementet til avisa.

Tydeligere krav

De andre forslagene omfatter en presisering av det alminnelige mangelsbegrepet og en presisering av kjøperens undersøkelsesplikt og krav til tilstandsrapportene. Det skal gjøre det lettere å vurdere om en mangel er vesentlig eller ikke.

Les også

I tillegg ønsker man at tilstandsrapporter, takster og lignende blir standardisert, slik at disse ikke blir en kilde for langtekkelige diskusjoner mellom partene i en konflikt.

Justisdepartementet har i sommer gjennomført en høring om endring av avhendingsloven. Forrige uke ble det i tillegg holdt et møte der høringsinstansene kunne komme med kommentarer til et konkret forslag til endringer.

Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.