KARRIERE

Vil fremme offentlig innovasjon

FORNØYD: Kåre Rygg Johnsen (Tekna), Stein Reegård (LO) og Tor Steig (NHO) overrakte rapporten til statssekretær Rikke Lind.
FORNØYD: Kåre Rygg Johnsen (Tekna), Stein Reegård (LO) og Tor Steig (NHO) overrakte rapporten til statssekretær Rikke Lind. Bilde: Stein Jarle Olsen
Stein Jarle Olsen
25. apr. 2007 - 16:03

Veier å gå

Rapporten peker på fem veier å gå for økt verdiskaping og innovasjon:

  • Sats på kompetanse og talenter!
  • Dyrk samspill og kreativitet!
  • Bygg på den nordiske modellen!
  • Sats der vi har fortrinn!
  • Vær åpen mot verden!

Tekna er oppdragsgiver for rapporten, som skal greie ut om hvordan offentlig sektor kan bidra til innovasjon i næringslivet.

– Vi må passe på å delta i den innovasjonen som foregår globalt, erklærte generalsekretær Kåre Rygg Johnsen i Tekna på dagens seremoni.

– Vesentlig med innovasjon

Rapporten viser til at offentlige anskaffelser i Norge årlig utgjør 250 milliarder kroner, og derfor har mulighet til å påvirke leverandørene på ulike måter.– For å opprettholde høy vekst, lav arbeidsledighet og høy konkurranseevne, er det vesentlig at omfanget av og kvaliteten på innovasjoner i næringslivet er tilstrekkelig, hevdes det.

Endre rammeverket

Rapporten peker blant annet på muligheten for å endre det politiske og juridiske rammeverket for å tilrettelegge for innovasjon på en bedre måte.

For eksempel foreslås det å vektlegge andre kriterier enn de rent økonomiske når staten skal bidra til å fremme innovasjon og å opprette en såkalt standardkontrakt for innovativ anskaffelse.Store forventninger

Statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet Rikke Lind uttrykte store forventninger til rapporten. Hun sa at den vil være et viktig bidrag når regjeringen skal utforme den kommende innovasjonsmeldingen.– Det lille jeg har sett av rapporten er både visjonært og spenstig. Det å ha tre av Norges viktigste organisasjoner med på laget gir oss utvilsomt substans, sa hun.

Håpet på fortsatt dialog

Statssekretæren mente vi kunne skryte av at den nordiske modellen fungerer. Hun håpet også på fortsatt god dialog om politikken for fremtidens verdiskaping.– Det går så det suser i Norge, og dermed kan det være lett å tenke at vi ikke må forandre så mye, men vi i regjeringen vet at innovasjon er vår forpliktelse. Kjernen i norsk regjeringspolitikk er jo å skape og å dele, sa Lind.Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.