INDUSTRI

Vil fortsatt ha redernes penger

Bilde: Scanpix
18. feb. 2010 - 08:23

Næringsminister Trond Giske (Ap) mener at rederne fortsatt skylder milliardbeløp i skatt, og han vil ha omkamp slik at staten kan sikre seg pengene.

Les også: Usikkerhet over for rederne

Skal betales

Striden dreier seg om 14 milliarder kroner som Stortinget krevde at rederne skulle betale tilbake over ti år. Saken gikk til Høyesterett, der rederne fikk medhold. Å kreve inn beløpet vil være i strid med Grunnloven, slo Høyesterett fast. Men Giske gir ikke opp.

– Det er ikke noen tvil om at det er en skattesum der, det sier Høyesterett også. Det er størrelsen på den, og måten den skal betales på, som er spørsmålet, sier Giske til VG.

Han sier at Finansdepartementet må finne ut av hvordan dette skal gjøres uten å stride mot regelen om at lover ikke skal ha tilbakevirkende kraft. Finansdepartementet opplyser at det foreløpig ikke har noe å melde i denne saken.

Kan ikke endres

Rederiforbundets administrerende direktør Sturla Henriksen avviser at det eksisterer noen som helst slags skatteregning etter at Høyesterett ga rederne medhold.

– Høyesterett har truffet sin beslutning, som ga rederne medhold i at man ikke kan endre spillereglene med tilbakevirkende kraft, sier Henriksen.

Han slår fast at det kun kan utløses skatt dersom rederne tar ut utbytte, eller velger å tre ut av ordningen, for eksempel ved utflagging. (©NTB)

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.