KARRIERE

Vil fly over Norge

LUFTIGE DRØMMER:Sverre Quale (51), konsernsjef i Avinor, drømmer om å fly over kongeriket i en Twin Otter. FOTO: SCANPIX
LUFTIGE DRØMMER:Sverre Quale (51), konsernsjef i Avinor, drømmer om å fly over kongeriket i en Twin Otter. FOTO: SCANPIX Bilde: Lise Åserud / Scanpix
Dag Yngve Dahle
22. jan. 2008 - 11:01

Hvilket annet yrke kunne du tenkt deg? Flyger i Widerøe! En operativ, spennende og samfunnsnyttig jobb der man samtidig har tribuneplass til vårt vakre land.

Hvilket yrke kunne du absolutt ikke ha tenkt deg? Valutamegler. Uten å ha inngående kjennskap til valutamegleryrket, høres det ikke ut til å innebære den type verdiskaping som jeg vil trives med.

Hva er ditt beste minne fra yrkeskarrieren? Beslutningen om å opprette en felles havarikommisjon for transport. Det er et viktig politisk gjennomslag for "formalisering" av sikkerhetstenkning på tvers av bransjer.

Hva vil gjøre norsk arbeidsliv bedre? Større politisk fokus og mer satsing på utdanning og forskning innen realfag og teknologi. En kraftig statusheving av læreryrket vil også hjelpe.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.