KARRIERE

Vil fange realfagsinteresse via PC-en

Kari Hoff Okstad og Kristian Hansen i Norsk Industri håper deres nettbaserte rekrutteringsprogram vil få flere unge til å velge realfag.
Kari Hoff Okstad og Kristian Hansen i Norsk Industri håper deres nettbaserte rekrutteringsprogram vil få flere unge til å velge realfag.Bilde: Norsk Industri

Programmet, som har fått navnet "Muligheter", skal få de unge til å forstå hvilke muligheter de får, hvor mye forskjellig de kan jobbe med, dersom de har realfag i ryggsekken når de skal velge høyere utdanning og videre karriere.

Vil fange de "utypiske"

Derfor er det nettbaserte programmet lagt opp på en måte som skal fange interessen også hos jenter og "utypiske realfagsvelgere".

– Som jente eller gutt, alene og i team, kan man bli med å utvikle ny teknologi, løse miljøutfordringer, skape nye løsninger og produkter verden trenger. Teknologi og realfag byr på noe for enhver smak, sier Kari Hoff Okstad i Norsk Industris kompetanseavdeling.

Mattenøtter og film

"Muligheter" består av filmer, tilhørende historier, kunnskapslabyrinter og matematiske nøtter. Enkeltelementene er godt egnet for bruk i for eksempel matematikkundervisningen. I programmet blir en kjent med ulike ungdommer som står foran ett av sine viktigste valg i livet.

– Flere unge må få øynene opp for hvilke verdier som kan skapes gjennom teknologi og realfag, sier rektor ved Gulskogen skole i Drammen, Bente Gravdal. Det var ved hennes skole programmet ble offisielt lansert, foran to skoleklasser, 19. oktober.

Test programmet her: www.norskindustri.no/ung

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.