MOBIL

Vil du vite mer om de ferskeste mobilene?

I Barcelona ble det lansert en drøss nye mobiltelefoner. Vi fikk plukket litt på de fleste.

23. feb. 2010 - 12:28
Vis mer

Mobile World Congress er overstått for i år, og vi har fått se en rekke interessante mobiltelefoner. Vi fikk sneket oss til litt alenetid med de fleste modellene som ble lansert, og har snekret lyntester av disse. Her er oversikten:

Sony Ericsson

Sony Ericsson viste frem både gammelt og nytt under pressekonferransen dagen før Mobile World Congress offisielt startet. Vi visste fra før av om både Xperia X10 og Vivaz, mens Xperia X10 Mini, Xperia X10 Mini Pro og Vivaz Pro alle var overraskelser.

Xperia X10

Denne telefonen viste Sony Ericsson frem allerede for flere måneder siden. Siden vi ikke har fått plukke på den før nå, har vi likevel laget en lyntest av Sony Ericssons nye flaggskip.

Skjermen i X10 er noe av det råeste vi har sett. Med en størrelse på fire tommer og en oppløsning på 480 x 854 piksler får du et sylskarpt bilde med fine og naturlige farger. Denne skjermen nærmest trygler om å få vise bilder og video.

Les hele lyntesten av Xperia X10 >>

Xperia X10 Mini og Xperia X10 Mini Pro

X10 Mini og X10 Mini Pro er såpass like at vi kjørte en felles lyntest på dem. Selv etter å ha sett telefonene på avstand, ble vi overrasket over hvor små de faktisk er. At disse modellene kommer til å slå an, er det liten tvil om. De har en nydelig størrelse, er spreke som foler, og kjører Android 1.6. Prismessig vil de havne i mellomsjiktet, som oftest betyr en prislapp på mellom 2500 og 3500 kroner. 

Les hele lyntesten av X10 Mini og X10 Mini Pro >>

NB: Alle de nye Xperia-telefonene, altså X10, X10 Mini og X10 Mini Pro kjører på Android 1.6. Ifølge Sony Ericsson skal samtlige kunne oppgraderes til nyeste versjon, altså 2.1, i løpet av andre halvår i 2010.

Vivaz og Vivaz Pro

I likhet med X10 Mini-søstrene, er Vivaz og Vivaz Pro nesten helt identiske. Forskjellen er at Pro-modellen har fått et fysisk fulltastatur, samtidig som kameramaskinvaren er krympet for å holde størrelsen på samme nivå som den originale Vivaz.

Noe av det Sony Ericsson fokuserer mest på i markedsføringen av Vivaz-telefonene, er videoopptak. Her kan du nemlig filme i 720p-oppløsning, altså HD-kvalitet. Det er ellers første gang vi har sett at en telefon har fått dedikerte taster for både videoopptak og stillbilder.

Les hele lyntesten av Vivaz og Vivaz Pro >>

Samsung

Samsung vakte oppsikt med den nye skjermtypen sin: Super-AMOLED. Dette er enkelt og greit en forbedret versjon av Amoled-skjermene. Den nye versjonen tar mindre plass, gir bedre bilde og er i tillegg mindre strømkrevende enn forgjengeren. Den første mobilen med Super-AMOLED er Samsung Wave.

Wave

Samsung er en produsent som virkelig har blitt flink på å fornye seg. I Wave har produsenten gitt plass til nevnte Super-Amoled, Bluetooth 3.0 og det nye operativsystemet Bada. Telefonens skjerm er så skarp at vi hadde problemer med å tro at det faktisk var snakk om en reell telefon. Her er det altså snakk om oppsiktsvekkende bra skjermer.

Les hele lyntesten av Samsung Wave >>

HTC

Desire

HTC Desire minner ikke rent lite om publikumsfavoritten HTC Hero, og er både bygget i samme materialer og har samme farger. Den er imidlertid noen hestehoder foran når det kommer til skjermen. Her får du en 3,7 tommers, krystallklar AMOLED-skjerm, som burde duge bra til både surfing og video.

Les hele lyntesten av HTC Desire >>

Legend

Legend er oppfølgeren til Hero, og har på samme måte som Desire fått mange likhetstrekk med denne modellen. Legend har også fått AMOLED-skjerm, men har både mindre fysisk størrelse og lavere oppløsningn enn Desire. Telefonen gir en bra kvalitetsfølelse og er både kjapp og brukervennlig. 

Les hele lyntesten av HTC Legend >>

HD Mini

Mini-versjoner er tydeligvis in i år. Også HTC leverte en krympet smarttelefon for å treffe målgruppen som er ute etter en mobil med kraft, uten å måtte bære rundt på en diger klosse. HD Mini har faktisk mange av de samme spesifikasjonene som sluggeren HD2, og veier knappe 110 gram.

Les hele lyntesten av HD Mini >>

LG

LG GD880 Mini

LGs Mini skal ifølge produsenten være verdens minste telefon med 3,2-tommers trykkskjerm, noe vi ikke har problemer med å tro på. Telefonen veier 99 gram, har en minimalistisk, firkantet design, og skjermen dekker stort sett hele fronten.GD880 er også LGs første telefon med Air Sync-tjenesten, som er LGs nye satsing på synkronisering.

Les hele lyntesten av LG GD880 Mini >>

Puma/Sagem

Puma Phone

Et merke vi ikke forventet å se på verdens største mobilmesse, var Puma. Nå er det riktignok franske Sagem som har bygget selve telefonen, men sportsprodusenten har definitivt satt sitt preg på telefonen, som leveres med et vell av applikasjoner for diverse treningsformer. I tillegg kan du laste ned flere treningsprogrammer, som legger seg i en mappe med det passende navnet "Puma Bag".Puma satser altså fullt ut på salg av virtuelt treningsutstyr.

Les hele lyntesten av Puma Phone >>

Emblaze Mobile/Access

First Else

Vi har tidligere skrevet om det vanvittige menysystemet Else Intuition, og i Barcelona fikk vi endelig prøvd ut spetakkelet i praksis. First Else er den første telefonen som leveres med plattformen, som er utviklet i samarbeid mellom Emblaze Mobile og Access. Hovedpoenget med menysystemet er at alt skal kunne gjøres ved bruk av tommelen, og funksjonen du skal bruke skal aldri befinne seg mer enn et par trykk unna. Det som kanskje overrasket oss mest, er at det fungerer svært bra.

Les hele lyntesten av First Else >>

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.